Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Securitatea națională a SUA depinde de monopolul Big Tech. Scrisoarea des. „Cenzura este crucială pentru promovarea politicii externe”
Caleidoscop

Securitatea națională a SUA depinde de monopolul Big Tech. Scrisoarea des. „Cenzura este crucială pentru promovarea politicii externe”

Un grup de foști oficiali ai serviciilor de informații și de securitate națională a trimis o scrisoare semnată în care avertizează îmoitriva încercărilor legislative de a restricționa sau distruge monopolul exercitat de Big Tech – Facebook, Google și Amazon.

Cenzura, esențială promovării politicii SUA

 

Potrivit veteranilor serviciilor secrete, distrugerea acestui monopol ar pune în pericol securitatea națională. Argumentul lor este că puterea de cenzură centralizată a Big Tech este crucială pentru promovarea politicii externe a SUA. Scrisoarea invocă repetat grava amenințare amenințării pe care Rusia o reprezintă pentru SUA. Prin urmare, orice încercare de a restrânge puterea monopolistă a Big Tech ar submina lupta SUA împotriva Moscovei.

 

Cine sunt apărătorii Big Tech?

În timp ce una dintre afirmațiile lor centrale este că puterea de monopol a Big Tech este necesară pentru a combate (adică, cenzura) „dezinformarea străină”, câțiva dintre acești oficiali sunt ei înșiși agenți de dezinformare de frunte: mulți sunt aceiași foști oficiali de informații care au semnat scrisoare preelectorală în care se pretindea că e-mailurile lui Hunter Biden aveau „semnele distinctive” ale dezinformarii Rusiei (fostul director al serviciului de informații naționale al Obama, James Clapper, fostul director al CIA al Obama, Michael Morrell, fostul șef al CIA/Pentagonului Obama, Leon Panetta). Alții care au semnat această nouă scrisoare au legături financiare puternice cu corporațiile Big Tech a căror putere o apără în numele securității naționale (Morrell, Panetta, fostul consilier pentru securitate națională de pe vreme lui Bush, Fran Townsend).

Scopul aparent al scrisorii este de a avertiza cu privire la pericolele securității naționale din două proiecte de lege bipartizane diferite – unul aflat în așteptare la Senat, celălalt în Camere – care ar interzice monopolurilor Big Tech să-și folosească puterea pentru a „discrimina” concurența.

De ce ar fi acești foști oficiali de securitate națională și informații atât de devotați să păstreze puterea neîngrădită a Big Tech de a controla și cenzura internetul? O explicație evidentă este cea standard care conduce întotdeauna Washingtonul: mulți dintre ei au un interes financiar să servească agenda Big Tech, scrie Glenn Greenwald pe site-ul greenwald.substack.com

 

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola