Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria secretă > Secretul teribil pe care Papa Leon al XIII-lea l-a dus cu el în mormânt. Halucinație sau viziune?
Istoria secretă

Secretul teribil pe care Papa Leon al XIII-lea l-a dus cu el în mormânt. Halucinație sau viziune?

O viziune terifiantă?

În 1884, al șaselea an al pontificatului Papei Leon al XIII-lea la Vatican a avut loc un eveniment cu totul neobișnuit.
Chiar în timpul Liturghie, Suveranul Pontif a părut transfigurat.

„ Deodată, l-am văzut ridicând capul și uitându-se la ceva deasupra capului celui care săvârșea Liturghia. Privea nemișcat, fără clipească. Expresia lui era una de groază și de uimire; culoarea feței lui și privirea s-au schimbat rapid. În el se întâmpla ceva neobișnuit și grav. ”

„În sfârșit, ca și când și-ar fi revenit în fire, a bătut ușor, dar cu fermitate, din mână și s-a ridicat în picioare. S-a îndreptat spre biroul său privat. Alaiul său l-a urmat, toți erau neliniștiți și l-au întrebat în șoaptă: „Sfinte Părinte, nu te simți bine? Ai nevoie de ceva? ”El a răspuns:„ Nimic, nimic. ”

Aproximativ o jumătate de oră mai târziu, Papa l-a chemat la el pe secretarul Congregației Riturilor și, întinzându-i o foaie de hârtie, a cerut să fie tipărită și trimisă tuturor bisericilor din întreaga lume. Ce era pe acea hârtie? Rugăciunea pe care o recităm împreună cu oamenii la sfârșitul fiecărei Liturghii. Este rugăciunea adresată Fercioarei Maria și cererea fierbinte către Prințul oștirii cerești, rugându-L pe Dumnezeu să-l trimită pe Satana înapoi în iad. ”, avea să scrie părintele Domenico Pechenino mulți ani după neobișnuita întâmplare.

Rugăciunea către Sfânta Fecioară și Arhanghelul Mihail

La rândul său, cardinalul Nasalli Rocca, într-o scrisoare din 1946 se referă și el la acele momente petrecute cu 62 de ani întainte: „Însuși Leon al XIII-lea a scris acea rugăciune. Propoziția „Spiritele rele care rătăcesc prin lume pentru ruina sufletelor” are o explicație istorică care a fost repetată de multe ori de secretarul său privat, monseniorul Rinaldo Angeli. Leon al XIII-lea a văzut cu adevărat, într-o viziune, spirite demonice care se adunau în Orașul Etern (Roma). Rugăciunea pe care a cerut tuturor Bisericilor să o recite a fost rodul acelei experiențe. El va recita acea rugăciune cu o voce puternică, am auzit-o de multe ori în Bazilica Vaticanului. Leon al XIII-lea a scris, de asemenea, personal un exorcism care este inclus în Ritualul Roman. El a recomandat ca episcopii și preoții să citească aceste exorcisme deseori în eparhii și parohii. El însuși le recita adesea pe tot parcursul zilei. ”

Ce a văzut sau ce a auzit Papa Leon al XIII-lea nu vom ști cu precizie niciodată. Potrivit legendelor care au circulat pe culoarele Vaticanului, ar fi auzit o discuție între Dumnezeu și diavol, exact ca în Cartea lui Iov. Satana i-ar fi cerut un secol oamenilor și mai multă putere asupra pentru a distruge Biserica, iar Dumnezeu ar fi fost de acord. În mijlocul viziunii ar fi apărut Arhanghelul Mihail și i-ar fi aruncat pe Satana și legiunile sale în abisul iadului, susțin alții.

Registration

Aici iti poti reseta parola