Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria secretă > Secretul Sfinxului, descifrat de arheologi. Descoperire uluitoare în Egipt
Articole online

Secretul Sfinxului, descifrat de arheologi. Descoperire uluitoare în Egipt

Catacomba de sub Sfinx

Folosind un scanner geologic, un cercetător din Egipt afirmă că a găsit o catacombă creată de om sub Marele Sfinx. Mai exact, scannarea a identificat un „gol” sub suprafață după cum arată și filmul postat pe internet.

Afirmația îi aparține egiptologului Manu Seyfzadeh, a cărui echipă a folosit tehnici non-evazive pentru a cerceta celebrul monument. Se spune că ar fi descoperit mai multe lucruri interesante, dar cea mai importantp este această încăpere subpământeană care măsoară 12 metri pe nouă metri și se află la aproximativ cinci metri sub Sfinx.
Vorbind pentru canalul de YouTube Anyextee, Dr. Seyfzadeh a declarat: „Acesta este un experiment secundar, se numește tomografie seismică. Cu această tehnologie, putem investiga. A, cercetat suprafața din jurul Sfinxului și au am identificat mai multe zone despre care credem că ar putea fi goluri.”
Clarvăzătorul american Edgar Cayce, a afirmat că sub Sfinx s-ar fi aflat bibliotecă antică, dar nicio dovadă fizică nu a fost descoperită până acum.
Seyfzadeh este sigur că încăperea subpământeană e făcută de mâna omului, pentru că „are colțuri în unghi”. Cercetătorul nu-și face, însă iluzii, că ar putea descoperi ceva din comorile păstrate acolo. „Cel mai probabil acolo este plin de apă pentru că nivelul apei subterane ajunge la aproximativ cinci metri. După teoria mea, arhiva care a fost acolo. Cred, și am dovezi, că întreg conținutul a fost luat și trimis la Hermopolis”.

Egiptologii sunt sceptici

Fostul ministru de stat pentru antichități, dr. Zahi Hawass, un reputat egiptolog, a respins toate afirmațiile despre un oraș ascuns sub Sfinx. El s confirmat anterior prezența a trei tuneluri. Dr. Hawass a întreprins săpături sub Sfinx în 2019 și a redescoperit tunelurile de acces spre câteva peșteri mari, aparent naturale.
„Avem o mulțime de fotografii care documentează procesul de săpătură sub Sfinx, care demonstrează că nu există pasaje sub Sfinx și că este o statuie de beton.”

Primul tunel a fost descoperită în 1937 de un inginer francez care căuta comori în interiorul statuii. Un al doilea tunel a fost găsitla nord de statuie. Înainte de a fi înecat, se zvonea că ar fi plin de comori și monumente.

Al treilea tunel a fost găsit de un aventurier italian la începutul secolului al XIX în timp ce săpa sub pieptul Sfinxului, scrie Daily Express.

Registration

Aici iti poti reseta parola