Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Teribilul ritual de sacrificare a copiilor! Grozăviile descoperite în Anzi
Articole online

Teribilul ritual de sacrificare a copiilor! Grozăviile descoperite în Anzi

Bărbatul, care, potrivit experților, avea între 40 și 50 de ani la momentul morții sale, era una dintre căpeteniile populației care a creat cultura Sicán. Pe baza vestigiilor arheologice, experții susțin că această cultură s-a dezvolat între anii 750 d.Hr. și 1375. Cultura Sicán impresionează și astăzi, mai ales datorită obiectelor uimitoare din aur găsite în mormintele clasei conducătoare.

Vopsea făcută din sânge de om

„Prezența sângelui uman ar susține ideile anterioare conform cărora vopseaua roșie de cinabru poate reprezenta „forța vitală” menită să ajute „învierea”, susține echipa de oameni de știință condusă de Izumi Shimada, fondatorul Proiectului Arheologic Sicán. într-un studiu publicat în Journal of Proteome Research.
ză.
De altfel, și scheletul bărbatului era vopsit în roșu. Alături au fost descoperite și scheletele a două tinere aranjate de parca una ar fi dat naștere unui copil, iar cealaltă ar fi fost moașă. Două schelete de copii, așezate în poziția ghemuit, au fost descoperite la un nivel superior al mormântului.

Misterioasa cultură Sicán

Populația care a dat naștere acestei culturi a locuit pe coasta de nord a actualului stat Peru și este anterioară incașilor. Arheologii au stabilit că această populație este noștenitoarea culturii Moche care a înflorit între 100 d.Hr. și 700 d.Hr.

Pe lângă obiectele din aur depuse în morminte, arheologii au descoperit și lucruri terifiante. E vorba de sacrificii umane. Au fost descoperite dovezi că multe femei au fost sacrificate și depuse în mormintele bărbaților.
De asemenea, ca și incașii și alte culturi din aceeași zonă, sicánii sacrificau copii. Printre descoperirile care dezvăluie aceste ritualuri terifiante se numără rămășițele mumificate ale unui copil, descoperite în 1985 de un grup de alpiniști la 5 300 de metri altitudine pe creasta de sud-vest a muntelui Cerro Aconcagua.

Înfricoșătoarele sacrificii de copii

Se crede că băiatul a fost victima unui ritual incas numit capacocha, în care copiii sănătoși și foarte frumoși erau drogați și duși în munți pentru a muri de frig.

De altfel, în 2016, ruinele unui sanctuar folosit de incași pentru a sacrifica copiii zeilor lor au fost descoperite într-un complex de ruine de pe coastăâa statului Peru în 2016.

Experții care au săpat la Chotuna-Chornancap, la nord de capitala Lima, au descoperit 17 morminte care datează cel puțin din secolul al XV-lea. Aceasta includea mormintele a șase copii așezate unul lângă altul în perechi de morminte puțin adânci.

Capacocha era un ritual care avea loc cel mai adesea la moartea unui rege incaș. Arunci, conducătorilor din toate regiunile li se cerea să aleagă copii care să se apropie de idealul perfecțiunii umane.
Copiii erau căsătoriți și înapoiați în comunităților din care făceau parte pentru a fi adorați înainte de a fi sacrificați zeilor pe vulcanul Llullaillaco.
Cuvântul Capacocha a fost tradus ca „sacrificiu solemn” sau „obligație regală”. Astfel de sacrificii se făceau pentru a marca evenimentele importante din viața împăratului Inca, , pentru a opri dezastrele naturale sau pentru a încuraja creșterea recoltelor, notează Daily Mail.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola