Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Secretele din spatele organizației din Chile care a continuat atrocitățile din lagărele naziste
Articole online

Secretele din spatele organizației din Chile care a continuat atrocitățile din lagărele naziste

Continuarea atrocităților regimului nazist

În timp ce unii au dispărut în obscuritate, alții au adoptat o abordare mult mai îndrăzneață, fondând în anii 60 o organizație în Chile, unde au fost continuate atrocitățile efectuate de regimul nazist.

Paul Schafer a fondat un soi de orășel intitulat Dignidad, la 322 de kilometri departe de capitala Chile, în 1961. A fost făcut să semene cu un sat bavarez, dar care în secret găzduia o organizație secretă și care a funcționat ca un centru de detenție pentru oponenții dictatorului Augusto Pinochet.

Acest orășel avea persoane din Germania și Chile care trăiau ca niște sclavi pentru Schafer, care îi ținea legați având în jurul lor câini și unde îi separa pe copii de familiile lor, astfel încât să poată să-i abuzeze sexual. Această colonie avea și un sistem de tuneluri subterane, unde Pinochet a trimis oameni pentru a fi torturați, iar în cele din urmă omorâți.

În prezent, acolo este o stațiune numită Villa Baviera, motivele pentru care încă este păstrată această stațiune sunt încă secrete. Peste 300 de dizidenți politici au fost trimiși în acea comună de-a lungul anilor ’70, iar aproximativ 100 au fost suspectați că au fost uciși. Rudele victimelor speră că o posibilă căutare a rămășițelor îngropate va oferi răspunsuri privind atrocitățile care au avut loc în interiorul orășelului, în spatele gardurilor din sârmă ghimpată.

Un singur vinovat

Cu toate acestea, nu orice corp va putea fi recuperat. În 1978, autoritățile au început să distrugă dovezile, dezgropând aproximativ 40 de corpuri care au urmat să fie arse chimic. Dar, deși se credea că nu există nicio speranță de a descoperi noi dovezi, mărturiile au dezvăluit că un mormânt a fost totuși lăsat intact.

Paul Schafer a fost arestat în 2005, murind cinci ani mai târziu în spitalul închisorii, iar alți angajați ai acestei organizații au putut scăpa datorită lipsei de probe. În prezent, există o posibilitate destul de mare ca toate crimele efectuate acolo să iasă la iveală.

Registration

Aici iti poti reseta parola