Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Se pregătește deschiderea unui nou front împotriva lui Putin? Unde vor lovi americanii?
Articole online

Se pregătește deschiderea unui nou front împotriva lui Putin? Unde vor lovi americanii?

putin

Kazahstan sau Kârgâzstan?

Kazahstanul și Kârgâzstanul ar putea deveni următoarele focare de tensiune în apropierea granițelor Rusiei, după Ucraina, scrie Pravda. Aceasta este concluzia la care au ajuns participanții la masa rotundă pe tema „EAEU în noile realități geopolitice: contururile viitorului parteneriat strategic”, organizată de clubul de discuții „Pikir” din Bishkek.

Participanții, pe lângă aspectele economice legate de criza sancțiunilor pentru țările UE, au discutat despre situația din Ucraina, motivele care au determinat Rusia să declanșeze invazia, scopurile și obiectivele acesteia, precum și poziția și rolul puterilor mondiale. în noua realitate geopolitică.

Potrivit unor experți, „Ucraina nu se va sfârși”, iar politicienii occidentali vor continua să creeze amenințări la securitatea granițelor ruse, căutând să o slăbească pentru o viitoare confruntare directă cu Occidentul.

Cele mai probabile „locuri de aplicare a forței”, potrivit lui Ainur Kurmanov , liderul Mișcării Socialiste din Kazahstan, și a lui Taalaibek Dzhumadylov , un veteran al serviciilor speciale din Kârgâz, vor fi țările lor – Kârgâzstan și Kazahstan. Întrebarea este una: în același timp sau pe rând.

 

Se folosește scenariul ucrainean

După cum a remarcat Taalaibek Dzhumadylov, Kârgâzstanul a început deja un proces testat în Ucraina. Se propune eliminarea denumirilor rusești ale raioanelor, demontarea monumentelor eroilor sovietici și înlocuirea lor cu monumente ale liderilor mișcării Basmachi.

 

„Afacerile din Kazahstan nu au nicio speranță de a crește ponderea capitalului rus. Din acesta din urmă: refuzul lui Samruk-Kazyna de a investi în ruble și eliminarea continuă a organizațiilor rusești de pe piața internă. Toate acestea sunt prezentate ca integrare turcească”, a spus Ainur Kurmanov.

Adică, dacă Ucraina a fost „cumpărată” cu promisiunea „integrării europene”, acum Kazahstanul este pregătit pentru integrarea cu Turcia. Și pentru aceasta, autoritățile vor să introducă alfabetul latin, permit mitingurile anti-ruse și reînvierea mișcările naționaliste. În acest sens, a fost lansat procesul de reabilitare a basmachilor și a membrilor Legiunii Turkestan a Wehrmacht-ului, scrie Pravda .

Registration

Aici iti poti reseta parola