Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Se interzice populației folosirea gazelor naturale? Veste-șoc din SUA
Articole online

Se interzice populației folosirea gazelor naturale? Veste-șoc din SUA

Iar această economie verde ne va arde pe toți la buzunare, pentru că în ciuda vocilor care spun că gazele naturale sunt o formă de energie verde semnalele care vin din Statele Unite și de la ecologiștii germani sunt extrem de îngrijorătoare.

La New York s-a interzis folosirea gazelor naturale în clădirile noi

Consiliul Local din New York a votat miercuri interzicerea folosirii gazelor naturale în clădirile noi, în încercarea de a reduce amprenta de carbon a orașului.
„Proiectul de lege care interzice utilizarea gazului în clădirile noi ne va ajuta) să facem tranziția către un viitor mai verde și să atingem obiectivul zero net până în anul 2050”, a declarat Corey Johnson, președintele Consiliului Local,.

„Suntem într-o criză climatică și trebuie să luăm toate măsurile necesare pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice și pentru a ne proteja orașul”, a mai spus Johnson.
Ca urmare a acestui vot, clădirile noi, după 2027, vor fi încălzite cu alternative de combustibili fosili, cel mai probabil electricitate, notează raportul.

California e fruntea

Ideea de a interzice gazul nu este nouă. În California, orașul Berkeley a devenit primul care a promulgat o interdicție a branșării la rețeaua de gaze natural pentru clădirile noi încă din 2019. New York este printre orașele care au luat în considerare măsura de ceva vreme, alături de Denver, Seattle și San Francisco.

Pentru susținătorii interzicerii gazelor, beneficiile sunt clare și se reduc la emisiile de carbon mai reduse. Pentru oponenți, există prea multe dezavantaje, de la costul trecerii unei case de la gaz la electricitate până la supraîncărcarea rețelelor electrice.

„Natura intermitentă a surselor regenerabile precum energia solară și eoliană necesită o altă formă de energie pentru momentele când soarele nu strălucește și vântul nu bate”, a scris directorul executiv al Asociației Americane de Gaze Publice într-un articol care comentează interdicțiile.

Facturile cresc, dar efectele benefice se lasă așteptate

Autoritățile statului par să fie împotriva măsurii în majoritatea acestor locuri, dar New York pare să fie o excepție. În New York, încălzirea, răcirea și furnizarea de energie electrică pentru clădiri reprezintă până la 70% din emisiile de carbon, iar susținătorii interzicerii gazului văd că este un pas necesar pentru a reduce procentul.
„Eliminarea utilizării directe a gazului natural în locuințe și afaceri ar schimba pur și simplu utilizarea gazului natural din interiorul casei la alimentarea unei rețele electrice deja supraîncărcate prin centrale electrice pe gaze naturale – dacă avem noroc – și, în unele cazuri, centrale pe cărbune”, a declarat Dave Shryver de la Asociația Americană de Gaze Publice în iunie anul acesta.

Până acum, cel mai populat oraș din SUA care a interzis gazul în clădirile noi este San Jose din California, cu aproximativ 1 milion de locuitori.

Cu toate acestea, după cum raportează Reuters, trecerea New York-ului la clădirile integral electrice ar putea însemna un preț mai mare pentru consumatorii care folosesc electricitate pentru căldură decât cei care se bazează pe gaz. În această iarnă, gospodăria medie din nord-estul SUA este de așteptat să plătească 1.538 de dolari pentru a-și încălzi locuința cu electricitate, în comparație cu gazul de aproximativ 865 de dolari, scrie zerohedge.com.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola