Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Se alocă milioane de euro pentru ONG-urile LGBT
Articole online

Se alocă milioane de euro pentru ONG-urile LGBT

Finanțare generoasă pentru asociațiile LGBTQIA+

Departamentul pentru Egalitatea de Șanse al premierului Mario Draghi a alocat banii pentru finanțarea „proiectelor de înființare de centru împotriva discriminării pe bază de orientare sexuală și identitate de gen”.

Licitația aprobată, care se bazează pe un decret din 2020, finanțează 37 de centre cu suma de 4 milioane de euro. Printre ONG-urile finanțate se numără Gay center gay help line (180 000 euro), Spazio aperto servizi coop (168.073 euro) Movimento omosessuale sardo (100 000), Quore aps (180 000), Caleidos coop sociale euro (180.000), Arcigay nazionale ‘ass. lesbica e gay italianà (100.000), Ken onlus (180mila),Circolo Mieli (100mila). Aceste centre vor putea oferi și servicii de cazare persoane care sunt victime ale discriminării.

Politicienii de dreapta sunt revoltați

Decizia a stîrnit critici din partea asociațiilor care luptă pentru drepturile familiilor și împotriva avorturilor. Antonio Brandi, președintele Pro Vita & Famiglia, spune că e vorba de „o adevărată ploaie de bani pentru asociațiile LGBTQIA+ care, în ciuda respingerii proiectului de lege Zan, găsesc modalitățile de primire finanțare și sprijin pentru o urgență națională care nu există”.
Simona Baldassarre , europarlamentar și șef al departamentului pentru Familie al Lega, susține că în Italia mai sunt și alte probleme care trebuie rezolvate. „Lupta împotriva discriminării trebuie făcută pentru a proteja toate categoriile cele mai fragile. Suma de 4 milioane de euro destinată pentru numai 37 de organizații LGBT și unele municipalități pare excesivă, mai ales într-un moment ca aceasta, în care sunt familii în dificultate extremă și companiile se prăbușesc”. De asemenea, reprezentanta Lega Simona Baldassarre se întreabă de ce nineni nu a făcut nimic când din Fondul pentru familii a fost tăiată suma de 30 de milioane de euro.

O poziție asemănătoare a adoptat și Isabella Rauti, senatoare a partidului de dreapta Fratelli d’Italia, care spune că sunt finanțate aspecte care nu au fost discutate și, prin urmare, nici măcar aprobate., scxrie ziarul italian Il Giornale.

Registration

Aici iti poti reseta parola