Evenimentul Istoric > Articole online > România regală > Scopul revistei SEX-APPEL
Articole online

Scopul revistei SEX-APPEL

După ce transmitea: Trăiască M.S. Regele Carol al II-lea!, revista lămurea ce e SEX-APPELUL: „Sex-appealul este o expresie anglo-americană forte întrebuințată la noi în țară, mai ales în ultimul timp.

Expresia aceasta, de sex-appeal, datează cam de vreo șase-șapte ani, cu mi multă popularitate, însă la noi datează din părinții părinților noștri, sub expresia bine cunoscută: are pe vino-ncoa.

Sensul exact al cuvântului sex-appeal este: farmecul ce răspândește în jur o ființă, trezind prin prezența ei dorinți conștiente sau inconștiente (…)

Un element important în viața fiecăruia este Appeal, care după Stendhal, a fost numit făgăduința plăcerei, Aci frumusețea nu mai poate fi elementul necesar de atracție, cu atât mai mult cu cât frumusețea în om nu-i eternă.

Totul constă în dibăcia bărbatului sau a femeii de a descoperi dintr-o privire, la cei cari cunosc sau doresc dragostea, o expresie voluptoasă sau un zâmbet ușor de înțeles că dorește dragostea”.

În articolul Scopul Revistei citim următoarele:

„Un grup de tineri sub denumirea Liga Sex Appel, cu concursul mai multor persoane cunoscătoare în ale scrisului din toate domeniile științifice, am dat la iveală această revistă locală, în speranța că, mic, mare, tânăr și bătrân (flăcăi și fete) și mai ales tineretul studios ne va da concursul pentru ca revista să pătrundă în toate cutele sociale.

Aci vom publica: diferite chestiuni științifice, episoade din marele război, romane istorice, versuri și proză, corespondențe și știri diferite, recenzii, reclame etc etc.

Scopul ligii Sex-Appel este ca, adunând în cadrele-i active cât mai mult personal de ambele sexe (orice vârstă) să poată înjgheba un fond din care să se întâmpine primele cheltuieli ale revistei, iar din veniturile ce vor urma să-și continue apariția regulată și să dea două serbări anuale”,

Revista mai anunța că angajase un „birou special prin care oricine își poate afla destinul cu ajutorul fenomenelor cerești, în legătură cu nașterea fiecăruia (Astrologie)”.

Doritorii trebuia să trimită la redacție un plic cu datele personale, iar „pentru răspunsurile scurte se va trimite prin mandat poștal lei 46 în care intră costul răspunsului recomandat.

Pentru răspunsurile mai ample, o prezicere mai detaliată, se va trimite prin mandat poștal suma de lei 76. Adresa să fie exactă și citeață, pentru ca răspunsul să ajungă sigur la destinație”.

Registration

Aici iti poti reseta parola