Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Schimbare de retorică la Kremlin! Obiectivele din Ucraina nu pot fi atinse decât prin forță armată!
Articole online

Schimbare de retorică la Kremlin! Obiectivele din Ucraina nu pot fi atinse decât prin forță armată!

peskov

Schimbare de retorică la Kremlin! Obiectivele din Ucraina nu pot fi atinse decât prin forță armată!

Marți, Kremlinul a declarat că obiectivele Rusiei în privința Ucrainei nu pot fi atinse decât prin forță armată, iar Kievul trebuie să accepte ‘noile realități’ din teren înainte de a se ajunge la o înțelegere pașnică.

“Trebuie să ne atingem obiectivele. În prezent, dată fiind actuala poziție a regimului de la Kiev, acest lucru nu e posibil decât prin niște mijloace de ordin militar”, a transmis agenția de presă rusească de stat, citându-l pe Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Ucraina și Occidentul susțin că pretextul este nefondat, fiind menit să justifice un război de agresiune și tentativele Moscovei de a cuceri părți din teritoriul ucrainean. Ulterior, Peskov le-a declarat reporterilor că Ucraina va trebui să accepte noile realități apărute după ce Moscova și-a lansat așa-zisa ei “operațiune militară specială” din Ucraina, în luna februarie a anului trecut.

“Toate pretențiile Moscovei sunt deja bine-cunoscute, după cum la fel de cunoscute sunt actuala situație și noile realități. Fără a se lua în considerație aceste probleme, tranziția spre o soluționare pașnică este imposibilă”, a mai spus el.

Moscova a spus de mai multe ori că Ucraina trebuie să accepte anexările Rusiei, calificate de Kiev, de Occident și de majoritatea statelor din cadrul Națiunilor Unite ca fiind ilegale – respectiv, anexarea celor patru regiuni din Ucraina pe care deja le ocupă în parte.

Moscova a acuzat Kievul de încetarea tratativelor pe tema unui armistițiu, blocate în primele săptămâni ale conflictului. Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a spus că nu se va gândi la niște înțelegeri de pace decât după ce trupele rusești vor părăsi teritoriul Ucrainei.

Grupul Wagner, care a recrutat masiv în închisorile rusești, conduce bătălia la Bahmut, epicentrul luptelor în estul Ucraineni.

Deputații ruși au votat marți un text care sancționează cu pedepse grele cu închisoarea „discreditarea” grupărilor armate ca Wagner, măsură deja în vigoare privind armata rusă și care servește la reprimarea opozanților ofensivei din Ucraina.

Registration

Aici iti poti reseta parola