Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Video. Scene halucinante la Casa Albă. Biden zâmbește în vreme ce personalul acționează în forță.
Articole online

Video. Scene halucinante la Casa Albă. Biden zâmbește în vreme ce personalul acționează în forță.

Administrația Biden a adus Statele Unite într-o epocă nouă. Nu mai e vorba nici de inflație, nici de confruntarea cu Rusia sau China. Casa Albă e scena unui teatru al absurdului în care consilierii lui Joe Biden se chinuie din răsputeri să ascundă faptul că împăratul e gol.

Război împotriva presei

„Mulțumesc!”, este auzit spunând Joe Biden cu zâmbetul pe buze, în vreme ce pe fundal se aude o larmă de nedescris. În vreme ce președintele le mulțumea, reporterii erau îndepărtați în forță din Biroul Oval. Imaginile le puteți vedea aici. 
De data aceasta nu a mai fost vorba nici măcar de întrebări agresive sau incomode, pentru care recent un reporter Fox News a fost gratulat de președinte cu apelativul „fiu de cățea”.

Scenele halucinante au fost prilejuite de întâlnirea pe care Joe Biden și vicepreședintele Kamala Harris au avut-o în Biroul cu senatorii Dick Durbin și Chuck Grassley în Biroul Oval.
În foarte scurt timp, între sataff-ul care se ocupă de presă și reporteri au avut loc scene incredibile. La un semn, reporterii prezenți au fost scoși rapid din sală astfel încât să nu poată pune întrebări președintelui. Unii dintre ei au încercat să-șui strige întrebările, în timp ce personalul Casei Albe striga „mulțumesc” pentru a-i acoperi.
Scenele par să fi intrat în obișnuit pentru Biden, care pur și simplu a zâmbit mulțumind și el.
Scene similare au fost văzute, de asemenea, la începutul acestei săptămâni, după ce Biden s-a întâlnit cu șeicul Tamim Bin Hamad Al-Thani, emirul Qatarului, în Biroul Oval, în timp ce cei doi lideri au discutat despre preocupările legate de Rusia și aprovizionarea cu energie.

O declarație a Casei Albe spunea: „Președintele și Emirul au salutat semnarea unui acord de 20 de miliarde de dolari între Boeing și Qatar Airways Group, contract care va crea zeci de mii de locuri de muncă în producție din SUA.

„Ca recunoaștere a parteneriatului strategic dintre Statele Unite și Qatar, care s-a adâncit în ultimii 50 de ani, președintele l-a informat pe emir despre intenția sa de a desemna Qatar ca Aliat major non-NATO”.
Dar, în timp ce fotografii și cameramanii profitau de oportunitatea de a surprinde imagini din Birou Oval, personalul i-a escortat rapid afară.

Episodul „prost fiu de cățea”

Săptămâna trecută, Biden a fost înregistrat , numindu-l pe un reporter de la Fox News „prost fiu de cățea”.

Corespondentul Fox News la Casa Albă, Peter Doocy, a primit acest apelativ după l-a întrebat pe domnul Biden: „Veți răspunde la întrebări despre inflație atunci? Credeți că inflația este o povară politică înainte de alegerile de la jumătatea mandatului?”

Președintele, care părea să nu știe că microfonul este încă deschis: „Nu, este un mare atu mai multă inflație. Ce prost fiu de cîțea.”

Joe Biden a observat gafa și a părut surprins, ceea ce i-a determinat staff-ul să-i închidă microfonul.
Doocy a vorbit despre situația presei la Casa Albă pe Fox News: „Nici măcar nu l-am putut auzi pentru că oamenii strigau la noi să ieșim, dar cineva s-a apropiat de mine câteva minute mai târziu în sala de informare și a spus: „Ai auzit ce a spus preşedintele?
Casa Albă și oficialii de presă au semnalat săptămâna trecută, când au împlinit primul an de mandat, că vor adopta o abordare diferită cu reporterii.
Ne-am gândit că asta însemna că, după ce a ținut o conferință de presă de două ore, va fi disponibil pentru întrebări și răspunsuri mai des, dar poate că ei pregătesc mai multe lucruri de genul acesta”, notează Daily Express.

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola