Evenimentul Istoric > Articole online > Scandal uriaș între politicienii maghiari din România. Președintele Consiliului pentru Combaterea Discriminării făcut Inchizitor
Articole online

Scandal uriaș între politicienii maghiari din România. Președintele Consiliului pentru Combaterea Discriminării făcut Inchizitor

Demisia lui Asztalos Csaba (foto) din funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a fost cerută joi de preşedintele organizaţiei de tineret a Partidului Popular Maghiar din Transilvania, Brassai Hunor, după ce primul a anunţat că instituţia pe care o conduce s-a autosesizat în cazul politologului Vladimir Tismăneanu, pentru atitudine rasistă.

„Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării – instrument al ‘inchiziţiei’ liberale de opinie (…) Între timp, profesorul Tismăneanu şi-a cerut scuze printr-o altă postare pe internet, începându-şi drumul spre Canossa (…)

Considerăm regretabil faptul, că, în timp ce, pe noi, toţi, ne îngrijorează posibilele consecinţe ale pandemiei de coronavirus, preşedintele CNCD – fost politician UDMR – introduce în Transilvania şi în România, cu un zel necontenit, aceste tehnici de ‘inchizitor’ contemporan, care operează cu conceptul de delict de opinie şi care sunt practicate cu eficienţă de tovarăşii săi din Occident.

Din acest motiv şi din cauza declaraţiilor scandaloase făcute pe marginea cazului din comuna Ditrău, îi cerem cu hotărâre să se retragă imediat din funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării”, a arătat Brassai Hunor, într-un comunicat de presă.

Aeroportul Ţăndărei: Toate zborurile sunt anulate

Acesta a mai arătat că CNCD îi impută profesorului Tismăneanu o atitudine rasistă din cauza faptului că a publicat, prin intermediul unei reţelele de socializare, o fotografie cu nişte ciori aşezate pe un gard din scânduri, imaginea fiind însoţită de inscripţia „Aeroportul Ţăndărei: Toate zborurile sunt anulate”.

„Mai mult ca sigur, poza şi textul fac aluzie la populaţia de etnie romă a orăşelului din sudul României. Dar preşedintele CNCD a mers mai departe, el a adăugat că instituţia pe care o conduce va notifica Universitatea din Maryland, cerând acesteia să se pronunţe cu privire la mesajul postat de cadrul său didactic (…)

Ce-i drept, postarea domnului Tismăneanu este cel puţin nefericită. Dar la fel de adevărat este şi faptul, că datorită eforturilor depuse în vederea analizei terorii din timpul regimului comunist din România, renumitul profesor a intrat în vizorul stângii politice, deci a aripii care, astăzi, se autointitulează ca fiind liberală.

În acest context, nici demersul întreprins de Asztalos Csaba nu este o pură întâmplare. Iar maniera în care se încearcă murdărirea profesorului Tismăneanu la locul său de muncă din Statele Unite, imputându-i-se o atitudine rasistă, nu este altceva decât o „tentativă de omor” la adresa personalităţii sale publice”, a susţinut Brassai Hunor.

Animaţi de liberalismul de stânga

Preşedintele organizaţiei de tineret a PPMT susţine că, în mod regretabil, „sensibilitatea lui Asztalos Csaba s-ar diminua atunci când se aduc ofense etniei maghiare”, fiindcă CNCD nu s-a autosesizat în cazul europarlamentarului Traian Băsescu, care a comentat situaţia celor doi cetăţeni din Sri Lanka de la Ditrău.

„Cu câteva săptămâni în urmă, când fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a formulat comentarii antimaghiare pe marginea scandalului în care a fost implicată brutăria din comuna Ditrău (judeţul Harghita), preşedintele CNCD nu a anunţat că instituţia se va autosesiza.

Mai mult, nici până astăzi nu a răspuns la plângerea pe care am depus-o cu privire la această situaţie. Totodată, dorim să reamintim, că preşedintele CNCD nici referitor la cazul amintit nu s-a jenat să se alăture liderilor de opinie animaţi de liberalismul de stânga, încercând să stabiliească o legătură între acest caz, respectiv discursul public din Ungaria, şi politica antiimigraţionistă a prim-ministrului ungar Orban Viktor”, a subliniat Brassai Hunor, citat de Agerpres.

Registration

Aici iti poti reseta parola