Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Sătulă de capitalismul care a îmbogățit-o peste măsură, donează de 2,74 miliarde de dolari
Articole online

Sătulă de capitalismul care a îmbogățit-o peste măsură, donează de 2,74 miliarde de dolari

MacKenzie Scott, fosta soţie a fondatorului grupului Amazon, Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, a anunţat marţi o donaţie de 2,74 miliarde de dolari către 286 de organizaţii, inclusiv pentru asociaţii artistice şi grupuri care militează împotriva discriminărilor rasiale, informează Agerpres.

Deţinând o avere estimată de revista Forbes la aproape 60 de miliarde de dolari, MacKenzie Scott, în vârstă de 51 de ani, a promis că va dona unor organizaţii de caritate jumătate din averea ei, ce constă în mare parte din beneficiile obţinute în urma divorţului de Jeff Bezos.

„Eu, Dan şi o constelaţie de cercetători, administratori şi consilieri, încercăm să facem donaţii dintr-o avere care a devenit posibilă datorită unor sisteme care trebuie să fie modificate”, a scris MacKenzie Scott într-un articol publicat pe platforma Medium.

O bogăţie disproporţionată

„Suntem animaţi de umila convingere că ar fi mai bine ca o bogăţie disproporţionată să nu fie concentrată în mâinile unui număr mic de oameni”, a continuat ea, adăugând că banii vor putea fi mai bine utilizaţi de organizaţiile care vor beneficia de aceste donaţii.

Înaintea anunţului de marţi, MacKenzie Scott a făcut mai multe donaţii în valoare totală de peste 6 miliarde de dolari, evidenţiind în special nevoia de a le ajuta pe persoanele cele mai afectate de impactul economic generat de pandemia de COVID-19 şi de a reduce repartizarea inegală a bogăţiei.

Lista organizaţiilor care vor beneficia de noua donaţie anunţată de MacKenzie Scott include, printre alţii, celebrul Apollo Theater din New York, un fond american pentru protecţia copiilor (Children’s Defense Fund), departamente universitare din California, Florida, Texas şi Illinois, precum şi asociaţii care militează pentru dreptate socială (Race Forward, Borealis Philanthropy).

Registration

Aici iti poti reseta parola