Evenimentul Istoric > Articole online > Sâmbătă 6 Februarie 2021 – Vremea în România
Articole online

Sâmbătă 6 Februarie 2021 – Vremea în România

Vremea va fi în continuare deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii februarie, exceptând nord-estul teritoriului, unde valorile termice se vor situa sub mediile multianuale.

Cerul va prezenta înnorări persistente și vor fi precipitații slabe și moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare în zona Carpaților Orientali, în nordul și centrul Moldovei și mai ales ploi în Maramureș, nordul Crișanei și al Transilvaniei.

Pe arii restrânse se va depune polei. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, dar se va semnala ceață, posibil asociată, izolat și trecător, cu burniță, pe arii restrânse la începutul intervalului și local noaptea.

Vântul va avea intensificări la munte, îndeosebi pe creste, cu rafale de 60…80 km/h, iar în rest va sufla slab și moderat.

Temperaturile maxime vor fi de la -3 grade în nordul Moldovei, până spre 16…17 grade în Banat și în vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 și 6 grade, mai scăzute în nord-est, spre -9 grade, dar mai ridicate în sudul Banatului, până la 9…10 grade.

În București, valorile termice se vor situa, în continuare, peste cele caracteristice datei.

Cerul va avea înnorări, iar dimineața și mai ales noaptea, va crește probabilitatea de ceață asociată trecător cu burniță.

Vântul va sufla slab și moderat.

Temperatura maximă va fi de 8…10 grade, iar cea minimă de 0…1 grad.

Sursa: stirimeteo.ro

Registration

Aici iti poti reseta parola