Evenimentul Istoric > Articole online > Sâmbătă 6 februarie 2021 – Vremea în România
Articole online

Sâmbătă 6 februarie 2021 – Vremea în România

Vremea se va răci accentuat față de zilele precedente în toate regiunile, devenind rece pentru această dată în cea mai mare parte a țării, îndeosebi noaptea.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 2 și 9 grade, cu cele mai ridicate valori în extremitatea de sud-vest.

 Ziua, cerul va fi noros în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, unde va ninge moderat cantitativ şi se va mai depune strat de zăpadă, dar şi în sudul teritoriului, unde local vor fi precipitaţii mixte.

În celelalte regiuni, înnorările vor fi temporare, iar îndeosebi în est și centru vor mai fi fulguieli trecătoare.

Vântul va avea intensificări în zona montană, în special pe crestele Carpaţilor Meridionali, unde rafalele vor depăşi 80 km/h, viscolind şi spulberând zăpada şi, local și temporar, în restul teritoriului, cu precădere din sud, est şi centru, cu viteze ce vor atinge izolat 50…60 km/h.

În cursul nopţii, cerul va deveni variabil, precipitaţii vor mai fi doar izolat, în sud și la munte, iar vântul va slăbi semnificativ.

Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între -11 și -1 grad. Cu totul izolat, mai ales noaptea, se va semnala ceață.

În București, vremea se va răci accentuat față de zilele precedente, devenind rece pentru această dată.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 4 grade, iar cea minimă va fi de -4…-2 grade.

Mai ales în prima parte a zilei, cerul va fi noros și, trecător, se vor semnala precipitații slabe, îndeosebi sub formă de lapoviță și ninsoare, iar vântul va fi moderat, cu unele intensificări (rafale de 40…50 km/h).

Spre seară și noaptea, cerul va deveni variabil, iar vântul va sufla în general slab.

Sursa: stirimeteo.ro

Registration

Aici iti poti reseta parola