Evenimentul Istoric > Articole online > Sâmbătă 26 Decembrie 2020 – Vremea în România
Articole online

Sâmbătă 26 Decembrie 2020 – Vremea în România

În regiunile sud-vestice, sudice şi sud-estice, pe parcursul zilei vor predomina ploile, iar noaptea în Oltenia, sudul Banatului, nordul Munteniei şi al Dobrogei vor fi mai ales ninsori și lapoviță; în Moldova şi Transilvania se vor semnala precipitaţii mixte (lapoviţă, ninsoare şi pe alocuri ploi).

La munte va ninge, mai consistent în Carpaţii Meridionali şi de Curbură şi în Munţii Banatului. În sud şi sud-vest, se vor acumula cantităţi de apă mai însemnate.

Pe spaţii restrânse vor fi posibile depuneri de polei. În nord-vestul și nordul țării ziua vor fi posibile precipitații slabe, pe suprafețe mici, apoi cerul se va degaja treptat.

Vântul se va intensifica în special în cursul nopţii la munte şi în regiunile sudice şi va avea local şi temporar unele intensificări şi în vestul teritoriului.

Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 8 grade, uşor mai ridicate în sudul litoralului, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 şi 3 grade, cu cele mai scăzute valori în nordul ţării.

În București, vremea se va răci accentuat şi va fi închisă. Temporar va ploua în general moderat cantitativ, iar noaptea vor fi posibile și precipitații sub formă de lapoviță.

Vântul va sufla moderat, cu intensificări în a doua parte a intervalului, când la rafală se vor atinge viteze în general de 40…50 km/h. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă de 0…1 grad.

 

Sursa: stirimeteo.ro

 

 

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola