Sâmbătă 2 Ianuarie 2020 – Vremea în România

 

Vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod obişnuit pentru începutul lunii ianuarie, iar pe parcursul zilei și în general frumoasă.

Temperaturile maxime, în creştere față de ziua precedentă în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, se vor încadra între 7 și 13 grade, ușor mai coborâte în depresiuni, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -4 şi 6 grade.

În prima parte a intervalului cerul va fi senin, exceptând primele ore ale dimineții, când pe arii restrânse în sud-est va fi nebulozitate joasă sau ceață.

Noaptea, în regiunile extracarpatice și parțial în cele centrale va fi nebulozitate joasă și pe arii restrânse ceață, ce posibil se vor asocia cu burniță, în timp ce în restul zonelor cerul va fi variabil, cu înnorări spre sfârșitul intervalului în cele sud-vestice unde trecător, pe suprafețe mici, va ploua slab.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special la altitudini mari, precum și în sudul Banatului, unde la rafală se vor înregistra viteze mai mari în a doua parte a intervalului.

În București, vremea va fi frumoasă pe parcursul zilei și se va menține cu mult mai caldă decât în mod obişnuit pentru începutul lunii ianuarie.

Cerul va fi mai mult senin, însă în primele ore ale dimineții și din nou pe parcursul nopții va fi nebulozitate joasă stratiformă sau ceață.

Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimă va fi de 5 – 6 grade.

 

Sursa: stirimeteo.ro