Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Sala regală a primilor regi din East Anglia a fost descoperită în Suffolk
Articole online

Sala regală a primilor regi din East Anglia a fost descoperită în Suffolk

Sala regală

Sala regală a primilor regi din East Anglia a fost descoperită în Suffolk

Sala (identificată pentru prima dată prin fotografiere aeriană în 2015) a fost descoperită în timpul unei săpături comunitare în cadrul proiectului Rendlesham Revealed al Consiliului Județean Suffolk. Proiectul este o investigație în curs de desfășurare a arheologiei din valea Deben, în urma unui proiect pilot realizat la Rendlesham în perioada 2008-2017, care a descoperit dovezi ale unei așezări regale anglo-saxone.

Săpăturile au scos la iveală rămășițele unei hale din lemn cu o lungime de 23 de metri și o lățime de 10 metri, amplasată în cadrul unei așezări mai mari. Structura ar fi fost una dintre cele câteva săli monumentale din complexul regal de la Rendlesham, unde primii regi ai Anglilor de Est, însoțiți de familia și de suita lor armată, ar fi administrat justiția, ar fi primit tribut și trimiși diplomatici, și ar fi organizat ospețe pentru adepții lor, oferind în același timp cadouri și favoruri. 

Textul literar menționează pentru prima dată sala regală în scrierile din secolul al VIII-lea ale venerabilului Bede, un călugăr englez de la mănăstirea Sfântul Petru și de la mănăstirea însoțitoare a acesteia, Sfântul Pavel, din Regatul Northumbria al Anglilor.

Importanța sitului recent descoperit

Bede a fost autor, profesor și savant, iar cea mai faimoasă lucrare a sa, Istoria ecleziastică a poporului englez, i-a adus titlul de „Părintele istoriei engleze”. Scrierile sale au identificat Rendlesham ca fiind locul în care regele Angliei de Est Aethelwold a stat ca sponsor la botezul regelui Swithelm al saxonilor de Est, între anii 655 și 663 d.Hr.

Profesorul Christopher Scull, principalul consilier academic al proiectului (profesor invitat onorific, Școala de Istorie, Arheologie și Religie, Universitatea din Cardiff), a declarat: „Am fost foarte încântat de această experiență”.

„Rezultatele săpăturilor din acest sezon sunt de importanță internațională. Rendlesham este cea mai extinsă și cea mai bogată din punct de vedere material așezare de această dată cunoscută în Anglia, iar săpăturile din Hall confirmă faptul că aceasta este reședința regală înregistrată de Bede.

„Doar la Rendlesham avem contextul mai larg al așezării și peisajului unui centru regal englezesc timpuriu, împreună cu un ansamblu de obiecte de metal care luminează viața și activitățile locuitorilor săi din toată gama socială. Împreună, acestea rescriu în mod radical înțelegerea noastră despre sofisticarea, complexitatea și conexiunile internaționale ale societății din acea perioadă.”

Săpăturile au scos la iveală, de asemenea, șanțul perimetral care împrejmuia complexul regal, resturi de preparare a hranei, bijuterii vestimentare, obiecte personale, fragmente de vase de băut din sticlă și ceramică.

Au fost identificate, de asemenea, urme ale unei așezări anterioare, cu dovezi din perioada romană timpurie, din secolul I d.Hr. și din perioada neolitică până în mileniul IV î.Hr.

Registration

Aici iti poti reseta parola