Ruşinea familiei Ceauşescu? Nimfomană şi beţivană… Aşa o descria presa pe Zoia

 

Fiica foştilor dictatori Nicolae şi Elena Ceauşescu îşi crease un renume de rebelă a Epocii de Aur, la mare concurenţă cu mezinul familiei, Nicu Ceauşescu, arhicunoscut în legătură cu apetitul său „supraomenesc” pentru alcool. Iată ce detalii remarcau jurnaliştii americani la o lună după ce România scăpase oficial de comunism. „BUCUREȘTI, România – Fata cu […]

Fiica foştilor dictatori Nicolae şi Elena Ceauşescu îşi crease un renume de rebelă a Epocii de Aur, la mare concurenţă cu mezinul familiei, Nicu Ceauşescu, arhicunoscut în legătură cu apetitul său „supraomenesc” pentru alcool.

Iată ce detalii remarcau jurnaliştii americani la o lună după ce România scăpase oficial de comunism.

„BUCUREȘTI, România – Fata cu mare poftă de viaţă a dictatorului executat al României, Nicolae Ceaușescu, avea un lung şir de îndrăgostiți, a fost o călătoare experimentată și aproape permanent beată, a informat astăzi un ziar din București.

Ori de câte ori a fugit de acasă, mama ei, Elena, a ordonat o căutare la nivel național care să mobilizeze miliția și poliția secretă pentru a o vâna, a declarat cotidianul independent, Tineretul Liber (Free Youth).

Zoia Ceaușescu, despre care se spune că se apropie de 40 ani, a fost arestată cu doar câteva ore înainte ca părinții săi să fie executați de o echipă de tragere a Armatei în ziua de Crăciun, după ce un tribunal militar i-a găsit vinovați de genocid.

Zoia și fratele ei de joacă, Nicu, sunt în detenție, în așteptarea procesului. Nu a fost găsită nicio urmă a fratelui lor adoptat, Valentin.

Zoia s-a îndrăgostit foarte ușor, iar anturajul ei a variat de la miniștri la barmani, scrie ziarul.

«Când vedea un bărbat chipeș, nu l-ar fi lăsat să plece până când nu îl agăța.»

Zoia, care, a spus ziarul, a fost supusă de două ori tratamentului la clinicile de dezalcoolizare, ar bea până şi-ar băga iubiţii sub masă și i-ar da afară din camera ei dacă ulterior ar fi prea beți pentru a răspunde avansurilor ei.

Ziarul a declarat că Zoia a fost o „nimfomană” care i-a curtat pe foștii condamnați care erau repede propulsaţi către poziții de vârf din industrie, dacă „îi considera iubiţi buni.”

Dar a fost ușor înfuriată de aroganţa unor bărbați din Securitate, care s-ar trezi exilați brusc într-un loc de muncă dintr-o zonă îndepărtată a României, dacă ea ar vrea.

Marele său apartament privat de lângă luxurianta reședință bucureșteană a lui Ceaușescu, Palatul Primăverii, conținea un bar masiv cu whisky, gin și Cinzano, care era completat în mod regulat.

Articolul spune că „prințesa” purta toate semnele vieții ei înalte, obrajii, ridurile și inelele întunecate din jurul ochilor.

Ori de câte ori s-a săturat de viața din București, Zoia le dădea bilet de voie gărzilor de corp și fugea cu unul dintre prietenii ei, se relatează în ziar.

Zoia, presupus șef al departamentului de Matematică al unui institut tehnic, nu a fost aproape niciodată la București, a spus Tineretul Liber.

Ea ar călători la Paris sau Madrid «nu pentru a vizita Louvre sau muzeul Prado», ci pentru a se bucura de lucrurile mai fine ale vieții”, se arată în articolul postat în arhiva Los Angeles Times.

Ceaușescu închide restaurantele ca să nu mai bea Nicu și Zoia