Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Rușii și-au luat-o în cap! Răspuns de o aroganță formidabilă la temerile anglo-americane
Articole online

Rușii și-au luat-o în cap! Răspuns de o aroganță formidabilă la temerile anglo-americane

Cursa pentru recuperarea avionului prăbușit

Comandanții militari NATO şi-au exprimat îngrijorarea că Rusia ar putea încerca să-l recupereze pentru a pune mâna pe tehnologia aeronavei.
„Îl vom recupera primii, vă garantez”, a dat asigurări generalul Simon Doran, ofiţerul american cu cel mai înalt grad de la bordul portavionului, nota Agerpres pe 23 noiembrie citând AFP.
Reacția imprevizibilă a Moscovei a nedumerit Statele Unite, relatează Pravda oreluând PolitRussia.

„Epava F-35 nu e de interes pentru Rusia”

Cu o aroganță uluitoare, experții ruși au declarat că aeronavele F-35 prezintă un interes redus pentru industria rusă de apărare. Ei au explicat că în ultimii ani Federația Rusă a făcut progrese mari în dezvoltarea avioanelor de luptă stealth, așadar nu are nevoie de tehnologii occidentale.
„Epava F-35 nu e de interes pentru Rusia”, au declarat experții.
Desigur declarațiile făcute presei ruse sunt în mare măsură propagandă ieftină. Specialiștii ruși par a fi, însă, foarte mulțumiți de avionul de luptă Su-57 Checkmate, despre care susțin că va deveni rapid un concurent serios pentru F-35 pe piața mondială.
Conducătorii complexului militar industrial rusesc cred că cel mai nou Su-57 e mai puternic decât rivalii săi americani atât în ceea ce privește numărul de arme, cât și eficacitatea în luptă, fiind la ora actuală printre cele mai bune din lume, notează riafan.ru.

Avionul cu care rușii cred că vor da lovitura pe piață

Sukhoi Su-75 „Checkmate” este un avion de luptă stealth. Are un singur motor și în acest moment e în curs de dezvoltare  atât pentru pentru export, cât și pentru și pentru dotarea Forțelșor Armate ale Federeției Ruse.
Potrivit directorului executiv al Rostec, Serghei Chemezov, avionul de luptă va  costa între 25-30 de milioane de dolari pe unitate. Pe 14 noiembrie 2021, s-a anunțat că producția mai multor prototipuri ale avionului de luptă Su-57 Checkmate a început la uzina de avioane Komsomolsk-pe-Amur,

Registration

Aici iti poti reseta parola