Evenimentul Istoric > Istoria zilelor Noastre > Rușii pierd un nou general pe frontul din Ucraina. Panică în rândul elitei militare de la Moscova
Istoria zilelor Noastre

Rușii pierd un nou general pe frontul din Ucraina. Panică în rândul elitei militare de la Moscova

Rusia a pierdut până în acest moment 11 generali în timpul „operațiunii speciale” din Ucraina

Generalul-maior Roman Kutuzov, comandantul Armatei a 5-a, și-a pierdut viața în luptele duse în acest moment în estul Ucrainei. Anunțul a fost făcut public de ucraineni, care au arătat o fotografie cu trupul neînsuflețit al acestuia, ceea ce ridică la 11 numărul generalilor ruși care și-au pierdut viața de la începutul conflictului pe 24 februarie.

De partea rusă, generalul este prezentat drept un erou care și-a condus personal o unitate de luptă în luptele din raionul Popasna.

Până în acest moment, Rusia a pierdut 11 generali, cel puțin 49 de colonei, și peste 30.000 de soldați, însă ceea ce a atras atenția specialiștilor din Occident este numărul mare de ofițeri de rang înalt care și-au pierdut viața.

Potrivit informațiilor Insider, o explicație a acestor reușite ar fi dată de interesul special al ucrainenilor de a elimina conducerea armatei militare rusești, experții militari considerând că Vladimir Putin i-a trimis pe front pentru a prelua controlul asupra operațiunilor care nu decurg conform planurilor. 

De asemenea, având în vedere raportul numeric și tehnologic dintre cele două țări, țintirea ofițerilor superiori ar fi o bună modalitate de a crea panică printre soldați, și de asemenea de a transmite un mesaj propagandistic către inamici.

Moartea generalilor reprezintă o dovadă clară că dispozitivul de comandă al armatei ruse nu funcționează cum trebuie

Generalul în rezervă James Stavridis, fost comandant suprem al NATO în Europa, susține că „incompetența uimitoare” a armatei ruse în Ucraina a dus la o pierdere de generali și alți ofițeri superiori fără precedent în istoria modernă, după cum a relatat The Hill

„În istoria modernă, nu există nicio situație comparabilă în ceea ce privește moartea generalilor. Am văzut de partea rusă, într-o perioadă de două luni, cel puțin o duzină, dacă nu mai mulți, de generali ruși uciși”, a afirmat Stavridis într-un interviu acordat în urmă cu o lună pentru postul de radio american WABC 770 AM.

 Drept comparație, generalul în rezervă a comparat războiul din Ucraina cu cel dus de americani în Afganistan și Irak, acolo unde „nici un general nu și-a pierdut viața”.

„A fost o performanță proastă a rușilor până acum”, a subliniat fostul comandant NATO.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola