Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Rușii își fac curaj: Economia UE riscă „să moară prima”
Articole online

Rușii își fac curaj: Economia UE riscă „să moară prima”

Candidatul la președinția Franei Marine Le Pen consideră că, în cazul unui embargo asupra livrărilor de petrol rusești, economia UE riscă „să moară prima”, scrie Pravda.

Nu toată lumea e de acord cu încetarea cumpărării de gaz și petrol din Rusia

Vorbind la postul de televiziune France-2, Marine Le Pen s-a exprimat împotriva ideii ca Europa să refuze livrările de petrol și gaze din Rusia .

„A folosi acest efect de pârghie înseamnă a pedepsi sever francezii, companiile franceze, economia franceză, ceea ce poate dura ani să se redreseze. Consecințele (ale unei astfel de decizii) pot fi mult mai grave decât consecințele unei pandemii „, a spus Marine Le Pen.

Ea a mai subliniat că ar trebui alese sancțiuni care să nu fie îndreptate împotriva puterii de cumpărare a francezilor și a activității lor economice.

” O încercare de a deteriora Rusia prin propriul tău harakiri este o cale proastă. În acest caz, economia noastră riscă să moară prima și se pare că ne străduim pentru asta astăzi”, a spus Marine Le Pen. comentând propunerile făcute în Uniunea Europeană de a impune un embargo asupra livrărilor de petrol rusești.

Este de remarcat faptul că, potrivit sondajelor de opinie publică, Marine Le Pen este al doilea cel mai popular candidat la funcția de șef al statului, după actualul președinte Emmanuel Macron .

Rețineți că refuzul de a abandona importul de petrol și gaze din Rusia a fost anunțat de prim-ministrul Olandei Mark Rutte , care a sosit la Paris pentru discuții cu Emmanuel Macron.

„Trebuie să discutăm astăzi și despre vulnerabilitatea noastră (față de Federația Rusă) în ceea ce privește dependența de aprovizionarea cu petrol și gaze rusești. Nu aș spune astăzi să le abandonăm, avem nevoie de ei, acesta este un adevăr incomod, dar putem face mai mult pentru a promova o agendă ecologică și a face economia noastră mai puțin consumatoare de carbon ”, a declarat și primul ministru al Țărilor de Jos.

Producția de îngrășăminte scade

 

Compania norvegiană Yara continuă să-șcadei reducă producția de îngrășăminte cu azot din cauza prețurilor ridicate la gaz . Compania a menționat că, ținând cont de măsurile luate anterior pentru optimizarea producției, capacitatea totală de utilizare a capacității Yara pentru amoniac și uree în Europa va fi redusă la 45% până la sfârșitul săptămânii. Yara este unul dintre cei mai mari producători de îngrășăminte din lume, scrie Pravda.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola