Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Cine pregătește cu adevărat diversiunea criminală cu arme chimice în Ucraina?
Articole online

Cine pregătește cu adevărat diversiunea criminală cu arme chimice în Ucraina?

Rușii îi acuză pe americani că trimit substanțe toxice în Ucraina

În a doua jumătate a lunii ianuarie, ne așteptăm la o provocare masivă din partea forțelor armate ucrainene și a NATO, care este clar de partea Ucrainei. Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, spune că companiile militare private din SUA de tip Blackwater au fost identificate în acele localități din Ucraina unde au fost trimise ilegal containere cu substanţe toxice – BOV (agenţi de război chimic).

Alexander Artamonov, expertul militar al Pravda, susține SUA că aceste companii militare amweiucane se pregătesc să folosească agenţi de război chimic în Donbas.
Ar fi vorba, spune expertul rus, despre o „operațiune sub steag fals” menită să arunce vina asupra asupra milițiilor separatiștilor pro-ruși din Lugansk și Donbas.

Potrivit expertului rus, se presupunecă e vorba despre două substanțe: toxina botulinică și dibenzoxazepina – este mai puțin periculoasă.
Semnalul de alarmă că se pregătește o astfel de diversiune a fost tras de Eduard Basurin , adjunctul șefului Miliției Populare din Republica Populară Donbass. Botulismul este la fel de mortal ca tetanosul. Această neurotoxină este produsa artificial in SUA sub literele XR, numita „toxina botulinica de tip A”. Toxina botulinica este aproape 100% letală, dar este ușor neutralizată de mățtii de gaze. Prin urmare, militarii vor avea puțin de suferit. Ruții spun că o dovadă că se pregătește un astfel de atac este faptul că pe internet a fost postat un videoclip în care armata ucraineană toarnă tone de formaldehidă în râu pentru a neutraliza, se pare, toxina botulină.

Un atac mai „uman”?

A doua substanță trimisă în zona de conflict, spun rușii, este dibenzoxazepina. Provoacă reacții alergice, adică erupții cutanate, strănut incontrolabil și chiar orbire temporară. Este greu de imaginat că cineva ar folosi dibenzoxazepina în scopuri militare. Pentru că masca de gaz protejează bine împotriva ei și nici măcar nu este letală, spune expertul rus citat de Pravda.

Cine pregătește diversiunea?

Au descoperit rușii o operațiune monstruoasă a NATO înainte ca ea să fie declanșată sau ei înșiși pregătesc un atac chimic și încearcă să-l pună pe seama adversarilor? Adevărul e imposibil de aflat. Cert este că nici rușii, nici americanii nu par să-și facă niciun fel de scrupule și produc în continuare arme chimice de distrugere în masă.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola