Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > „Rusiei i s-a oferit să adere la NATO”. Dezvăluirile fostului președinte american Bill Clinton
Articole online

„Rusiei i s-a oferit să adere la NATO”. Dezvăluirile fostului președinte american Bill Clinton

Pe vremea colaborării dintre SUA și Rusia

Fostul președinte a vorbit despre dezvoltarea legăturilor dintre Alianța Nord-Atlantică și Federația Rusă în anii 90 ai secolului trecut, remarcând participarea Moscovei la programul Parteneriat pentru Pace, încheierea Actului de fondare Rusia-NATO,fFinanțarea SUA pentru retragerea trupelor ruse din statele baltice și, de asemenea, participarea comună la unele operațiuni de menținere a păcii.

„În tot acest timp am ținut deschise ușile NATO pentru intrarea Rusiei, lucru pe care l-am clarificat lui Elțin și apoi succesorului său Vladimir Putin”, a spus Clinton.

Clinton respinge propaganda rusească

Fostul președinte american a numit afirmații false că Washingtonul „a ignorat, a lipsit de respect și a încercat să izoleze Rusia”. În același timp, Clinton a recunoscut că Alianța se extinde spre est, în ciuda obiecțiilor Kremlinului. El a numit această poziție a NATO „corectă”, notează Pravda.

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola