Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Rusia pregătește o lovitură de stat în Ucraina? Președintele Zelensky susține că știe amănuntele
Articole online

Rusia pregătește o lovitură de stat în Ucraina? Președintele Zelensky susține că știe amănuntele

Rușii pregătesc o lovitură de stat în Ucraina pe 1-2 decembrie 2021?

Zelenski a anunțat într-o conferință de presă că țara sa a descoperit un complot care viza o tentativă de lovitură de stat săptămâna viitoare cu implicarea rușilor.Zelensky nu a oferit detalii complete despre complot și nu a acuzat statul rus de implicare, deși a vorbit pe larg la conferința de presă despre o amenințare militară a Rusiei și a spus că Ucraina va fi pregătită pentru un atac.De cealaltă parte, Kremlinul a negat rapid orice rol în vreun complot susținând că nu are de gând să ia parte la astfel de acte.

Sunt sau nu trupele rusești masate în apropierea granițelor cu Ucraina?

Rusia și-a consolidat forțe în apropierea graniței cu Ucraina. Kievul, Statele Unite și NATO și-au exprimat în ultimele zile îngrijorarea cu privire la un posibil atac rusesc – o sugestie pe care Kremlinul a respins-o drept falsă și alarmistă.
„Avem provocări nu numai din partea Federației Ruse și o posibilă escaladare – avem mari provocări interne. Am primit informații că o lovitură de stat va avea loc în țara noastră în perioada 1-2 decembrie”, a spus Zelensky.

Șeful serviciilor de informații militare a Ucrainei a declarat săptămâna trecută publicației Military Times că Rusia avea peste 92.000 de soldați în jurul granițelor Ucrainei și se pregătește pentru un atac până la sfârșitul lunii ianuarie sau începutul lunii februarie.

Se încearcă detensionarea situației

Ucraina, care dorește să adere la alianța militară NATO, a primit la începutul acestui an muniție și rachete Javelin americane, spre furia Moscovei.
Zelensky a mai spus, de asemenea, că șeful său de cabinet, Andriy Yermak, va contacta în curând reprezentanții Rusiei în legătură cu conflictul dintre cele două țări. Separat, Yermak a spus că va contacta un înalt oficial de la Kremlin, mai precis pe Dmitri Kozak, notează Jerusalem Post.

Registration

Aici iti poti reseta parola