Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Rusia, cutremurată de trădarea vechiului aliat european. Președintele pro-rus n-a avut ce face
Articole online

Rusia, cutremurată de trădarea vechiului aliat european. Președintele pro-rus n-a avut ce face

SUA-Rusia

Rusia, suspendată din Consiliul pentru Drepturile Omului al ONU

Serbia a fost printre cei care au votat pentru rezoluție. Deși autoritățile de la Belgrad subliniază constant că nu intenționează să se alăture oponenților Rusiei și să impună sancțiuni, delegația sârbă la Adunarea Generală a ONU a susținut rezoluția anti-ruse.

Președintele sârb Aleksandar Vučić a declarat că delegația țării sale a votat pentru suspendarea calității de membru al Rusiei la Consiliul ONU pentru Drepturile Omului din cauza presiunilor occidentale.

„Serbia este singura țară din Europa care nu a impus sancțiuni împotriva Rusiei. În ceea ce privește votul de astăzi, decizia noastră inițială a fost să ne abținem, iar apoi au existat o mulțime de presiuni care nu au nicio legătură cu presiunile personale. Nimeni nu a spus „nu poți fi președinte”. „Nu mă șantajează personal, ci șantajează Serbia. Acum se decide soarta Serbiei, dacă vom fi excluși din pachetul de sancțiuni pentru petrol, astăzi”, a spus Vučić. El a amintit, de asemenea, că Serbia nu va putea în curând să importe petrol de oriunde din cauza sancțiunilor UE împotriva NIS (o rafinărie de petrol deținută de Gazprom).

Serbia a evitat includerea pe lista țărilor supuse sancțiunilor pentru importul de petrol rusesc

Este de remarcat faptul că, potrivit presei sârbe, Uniunea Europeană a exclus Serbia de pe lista țărilor supuse sancțiunilor pentru importul de petrol rusesc .
Aleksandar Vučić și Partidul Progresist Sârb, al cărui lider este el, au câștigat alegerile prezidențiale și parlamentare în weekend. Potrivit multor observatori, acest lucru s-a datorat inclusiv faptului că au subliniat importanța bunelor relații cu Rusia, scrie Pravda.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola