Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > „Răspunsul militar” al rușilor pentru NATO vizează și România
Articole online

„Răspunsul militar” al rușilor pentru NATO vizează și România

În ce constă răspunsul militar?

Diplomatul rus nu a clarificat în ce va consta acest răspuns militar – o invazie militară pe teritoriul altui stat sau (re)poziționarea rachetelor…

Ce fel de măsuri poate însemna acest termen și împotriva cui (țări NATO, SUA, Ucraina etc.), a explicat pentru Pravda expertul militar al ziarului „Komsomolskaya Pravda”, colonelul Viktor Baranets .

„Excludem un răspuns militar cu privire la Ucraina. Aici atât Vladimir Putin, cât și Serghei Lavrov au spus că nu va exista niciun atac. Aceste declarații au fost publice. Vladimir Putin a făcut o declarație similară și în timpul unei conversații cu JoeBiden . „, – a spus expertul.

Care e amenințarea?

„De 30 de ani implorăm NATO,”în genunchi”: nu vă extindeți la granițele noastre. Cu toate acestea, ei s-au lovit deja cu ai noștri la granița cu Belarus, făcând declarații diplomatice: „Nu ne convine, ne îngrijorează, nu putem fi de acord cu asta”, a explicat Viktor Baranets.
„Diplomații au folosit întregul set lingvistic de termeni, exprimându-și dezacordul, dar totul a fost doar în cuvinte. Am spus că vom răspunde și noi, dar nu am făcut nimic. Acum Ryabkov face o declarație foarte precisă că va exista un răspuns militar.
Ce poate fi acest răspuns militar? În primul rând, nu va exista, desigur, nicio invazie a armatei ruse într-una dintre țările NATO, de lângă granițele Rusiei. Această variantă este exclusă, deoarece contrazice numeroasele afirmații ale conducerii n politice și militare. Nu vom ataca pe nimeni”, susține expertul.

„Ce altceva ar putea reprezenta acest răspuns militar? În primul rând, este posibil ca Rusia să regrupeze trupe în zonele în care NATO amenință cel mai mult. Și mai presus de toate, întărirea trupelor. Vom sta frontal de cealaltă parte a granița și la naiba cu toată lumea care spune că „pompăm” acolo”, a afirmat Viktor Baranets.

Rachetele rusești vor fi repoziționate

„Este, de asemenea, o redirecționare a sistemelor noastre de rachete . Acest lucru se aplică în egală măsură sistemelor terestre, sistemelor navale și sistemelor de aviație.

Ce este repoziționarea? Vă voi da un exemplu. Americanii vor aduce bombe nucleare în Germania. Există deja o bază unde există un depozit special. De îndată ce astfel de arme vor apărea în Germania, sau în Polonia, sau în statele baltice, zonele de desfășurare a acestor unități de rachete, tancuri, artilerie vor fi încercuite (la figurat vorbind) într-un cerc roșu. Aceasta înseamnă că, în cazul unui atac NATO, aceste ținte vor fi distruse mai întâi .
Ce urmeaza? Se vor face ajustări în ceea ce privește planurile Forțelor Armate Ruse folosind atât arme convenționale, cât și arme nucleare.
Acest lucru, desigur, nu înseamnă că vom viza imediat Germania, Polonia, statele baltice cu rachete balistice intercontinentale. În niciun caz. Există arme mai inteligente. Se numesc” arme nucleare tactice. „Un exemplu clasic este operațional. -complexele tactice Iskander, care pot trage atât TNT, cât și muniție nucleară”, a adăugat el.

„Forțele noastre similare, instalații similare, acest echipament nostru militar vor fi instruiți să facă ajustări la planurile lor operaționale de utilizare. Și, firește, unele dintre aceste arme vor fi mutate, de exemplu, în regiunea Kaliningrad . La cerere și cu cu acordul guvernului Belarus, vom furniza instalații precum Iskander în Belarus Avem deja în drum Zirconi, cu care cu siguranță vom echipa Flota de Nord, Flota Baltică și Flota Mării Negre. Cele mai noi arme hipersonice vor fi reorientate către aceste grupuri NATO, care continuă să se apropie de granițele noastre”, crede jurnalistul militar.

„În același timp, Moscova a anunțat public și în mod specific care este sensul răspunsului nostru militar dacă suntem atenți la ultimele caracteristici -. Nu exclud că ne-am putea retrage din tratatul privind armamentul strategic ofensiv, pe rachetele cu rază scurtă și medie de acțiune. Scuzați-mă, dar de ce să stăm în timp ce un soldat american ne bate în frunte cu mitraliera?” .

„Ryabkov are absolută dreptate, asta va însemna o nouă cursă a înarmărilor. Aceasta înseamnă că acele tranșee ale Războiului Rece care au fost îngropate la un moment dat, vor fi săpate din nou și extinse. Și din nou , practic, vom sta în față în teatrul european .. Europa ar trebui să știe asta pentru că America face din din Europa un ostatic al ambițiilor ei militare pentru a prelungi existența NATO. Americanii vorbesc constant, zi și noapte, despre amenințarea militară rusă”, a conchis Victor Baranez într-un interviu Pravda.

Registration

Aici iti poti reseta parola