Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Rusia amenință că va ataca NATO! Situația scapă de sub control. „Sunt ținte legitime”
Articole online

Rusia amenință că va ataca NATO! Situația scapă de sub control. „Sunt ținte legitime”

Împotmolit într-un război pe care îl credea facil, Putin amenință să dea foc întregii lumi.

Pregătind scena pentru o potențială escaladare majoră cu puterile NATO, Kremlinul a avertizat sâmbătă că armata rusă este pregătită să vizeze transporturile de arme occidentale care continuă să se reverse în Ucraina.

Convoaiele NATO, ținte legitime

Adjunctul Ministerului de Externe al Rusiei Serghei Riabkov a declarat la televiziunea de stat că Washingtonul a fost informat în ultimele zile că Moscova va vedea convoaiele de aprovizionare cu arme care intră în Ucraina drept „ținte legitime”.

„Am avertizat Statele Unite că pomparea orchestrată a armelor din mai multe țări nu este doar o mișcare periculoasă, ci este o mișcare care transformă aceste convoaie în ținte legitime”, a spus Ryabkov.

Rusia dă ultimul avertisment

El a adăugat că Rusia a avertizat oficial „cu privire la consecințele transferului necugetat către Ucraina de arme precum sistemele de apărare aeriană portabile pentru oameni, sistemele de rachete antitanc și așa mai departe”. El a adăugat că, din punctul de vedere al Moscovei, administrația SUA nu a luat în serios aceste avertismente.

Cu săptămâni înaintea invaziei Rusiei din 24 februarie a Ucrainei, Ambasada SUA la Kiev a postat fotografii pe Twitter de fiecare dată când sosea un transport major de arme. SUA au autorizat aliații baltici să transfere rachete antitanc Javelin pentru forțele ucrainene. În același timp, Marea Britanie a trimis multe runde de avioane de transport – încărcături de muniții și sisteme de arme.

De asemenea, se crede că aprovizionarea cu rachete antiaeriene Stinger este intensificată. Proaspătul avertisment rusesc vine și în urma fiasco-ului MiG-29 SUA-Polonia. Varșovia s-a oferit prematur să-și dea toate MiG-urile SUA, astfel încât acestea să poată fi transportate în Ucraina de la baza forțelor aeriene Ramstein din Germania.

Administratorul Biden a spus că oferta este o „surpriză”, în timp ce Pentagonul a respins planul în mod categoric, spunând că riscul ar fi prea mare de a aduce NATO în conflict direct cu forțele ruse, având în vedere că avioanele ar trebui să intre în Ucraina dinspre Vest, riscând un incident de angajament aerian.

Armele occidentale fac prăpăd

Videoclipurile recente pe câmpul de luptă au apărut să confirme că, în multe cazuri, tancurile și vehiculele blindate rusești invadatoare sunt distruse de armele Javelin furnizate de Vest și alte rachete antiblindare aflate în mâinile armatei Ucrainei.

Fără îndoială, Kremlinul dă vina pe Occident pentru aceste atacuri, având în vedere că acestea au loc cu arme avansate furnizate de NATO.

De fapt, Washingtonul a furnizat armatei ucrainene Javelin de mulți ani, iar acest lucru a inclus și pregătirea forțelor locale pentru a le folosi în mod eficient. Înaintea conflictului, Moscova a avertizat de mult că a lui a fost o provocare uriașă și a anunțat o „linie roșie” în ceea ce privește extinderea infrastructurii militare NATO în Ucraina, scrie zerohedge.com.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola