Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > România, impliucată într-un război preventiv cu Rusia? Voci influente vorbesc despre o lovitură preventivă a NATO
Articole online

România, impliucată într-un război preventiv cu Rusia? Voci influente vorbesc despre o lovitură preventivă a NATO

Cine e Ian Brzezinski?

Brzezinski s-a stins în 2017, dar fiul său cel mare Ian Joseph încearcă să- continue opera. Chiar dacă nu e la fel de influent ca tatăl său, Ian Joseph Brzezinski a fost în perioada 2001-2005 înalt funcționar al Administrației George W. Bush. Brzezinski Jr. este, de asemenea membru al influentului Atlantic Council.
Cariera sa, dar mai ales contactele moștenite de la influentul său tată, fac ca vocea lui Brzezinski Jr. să fie ascultată cu atenție în Statele Unite.

O lovitură preventivă împotriva Rusiei?

În timpul unei interviu acordat online acordat Open Ukraine, Brzezinski Jr. a cerut „comunității internaționale” să treacă de la retorică la acțiuni practice . Pentru a preveni repetarea „campaniei fulger” a Rusiei în Crimeea, Brzezinski Jr. cere o lovitură preventivă împotriva Rusiei.

Fiul unuia dintre ideologii politicii externe americane Zbigniew Brzezinski, Jan Brzezinski, nu a putut sta departe de discuția despre „invazia rusă a Ucrainei” inventată în Statele Unite. În 2001-2005, adjunctul secretarului adjunct al Apărării al SUA a propus o lovitură preventivă împotriva Rusiei.

„Redistribuirea forțelor și a activelor suplimentare în România, Polonia”

„Dacă nu se face nimic, atunci credibilitatea comunității transatlantice va fi subminată. Prin urmare, este necesar să se efectueze o lovitură preventivă împotriva Rusiei. Nu, nu militar, sau mai bine zis, nu atât militar – vorbim de sancțiuni.
Putem lua și acum anumite măsuri economice. De exemplu, amânăm anumite plăți pentru gaz și petrol. Sau deconectam Rusia pentru câteva zile de la SWIFT. Ar trebui să luăm în considerare și măsuri militare care să arate intenția Occidentului de a crește sancțiunile economice, redistribuirea forțelor și a activelor suplimentare în România, Polonia, precum și furnizarea de arme defensive letale către Ucraina”, a declarat Jan Brzezinski potrivit mailbd.net.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola