Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > România încotro ?
Articole online

România încotro ?

Internetul a devenit o problemă

International Society for the Comparative Study of Civilizations are a 50-a aniversare a conferinței Civilization at a Crossroads  în perioada 2-4 septembrie 2021, care de această dată s-a decis să aibă loc la București. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără contribuția Universității Creștine Dimitrie Cantemir, prin Președintele Senatului prof. dr. Corina-Adriana Dumitrescu, care a dorit sa aducă în atenția tuturor, importanța înțelegerii evoluției civilizațiilor, în prezent avand parte de un nou test pe care ni l-a oferit criza sanitară Covid-19.    

Peter Schlosser, prof. dr. vice-președinte al Universității din Arizona, care a primit titlul onorific Doctor Honoris Causa din partea Universității Creștine Dimitrie Cantemir, consideră că momentul în care ne aflăm în prezent este punctul de cotitură atât al civilizației cât și al orizontul spre care se îndreaptă întreaga planetă.  

Problemele climatice, crizele politice, conflictele militare, situația economică și criza sanitară sunt câteva dintre dificultățile cu care se confruntă întreaga omenire. La întrebarea ce este de făcut ?răspunsul este mai simplu decât ne-am aștepta. Fiecare dintre noi are datoria să contribuie la problemele pe care ni le arată planeta, care în fiecare zi ne mai trage câte un semnal de alarmă că nu mai și nu ne mai poate suporta.

Andrew Targowski, prof. la Universitatea de Vest din Michigan, care a fost implicat în  dezvoltarea calculul social, o intersecție între comportamentul social și sistemele de calcul, în timpul ocupației sovietice din Polonia, consideră că cel mai mare dușman al omenirii este caracterul uman și internetul. De ce internetul ? Promovează ura, dezacordul dintre oameni, toată lumea vrea să-și promoveze propriile idei fără a avea o rațiune. Cu cât știrea este mai controversată, cu atât ai mai mult public.

Ce se întâmpla cu România ? 

România nu este o excepție în contextul internațional, suferind și ea din cauza dificultăților cu care se confruntă întreaga lume. Și de această dată, România se află, alături de celelalte state, la un moment de răscruce. 

Corina-Adriana Dumitrescu, Președintele Senatului Universității Creștine Dimitrie Cantemir, care a sprijinit activ realizarea conferinței Civilization at a Crossroads , crede în reala capacitate pe care mediul universitar românesc o are în găsirea anumitor soluții, astfel încât România să fie printre acele națiuni care vor ajuta la depășirea crizei umanității, dar care se va și reinventa pe sine. În momentul de față, educația trebuie așezată pe o altă temelie. Vă spun din perspectiva unui om care i-a studiat opera lui Dimitrie Cantemir și pe care l-am definit ca un educator al poporului român. Sigur, nu este suficient să avem un educator pentru a deveni un popor educat, însă trebuie ca misia pe care Dimitrie Cantemir și-a asumat-o de a-și educa poporul, să fie luată mult mai în serios și să fie înnobilată de către fiecare părinte, învățător și profesor. Aici cred că este soluția.

Registration

Aici iti poti reseta parola