Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Riscul uriaș pe care și-l asumă Joe Biden întâlnindu-se cu Putin. CNN avertizează
Articole online

Riscul uriaș pe care și-l asumă Joe Biden întâlnindu-se cu Putin. CNN avertizează

Acceptând în principiu să se întâlnească cu președintele rus Vladimir Putin , președintele american Joe Biden vizează o mare victorie pe planul politicii externe.

„Risc uriaș” pentru Biden 

Cu toate acestea, liderul american își asumă riscuri politice și strategice uriașe. Lucrurile s-ar putea întoarce cu ușurință împotriva Americii , susține CNN.

Acordul lui Biden de a organiza o întâlnire cu Putin e numit de CNN o „diplomație frenetică”. Cu atât mai mult, cu cât există mari îndoieli că întâlnirea, organizată prin medierea președintelui francez Emmanuel Macron, chiar va avea loc chiar.

Secretarul de presă al Casei Albe, Jennifer Psaki , a spus că summitul va avea loc doar „dacă nu va exista o invazie ” .
Este de remarcat faptul că o sursă din Palatul Elysee a declarat pentru Reuters că preşedintele SUA a fost cel care i-a cerut omologului său francez să organizeze o întâlnire cu liderul rus .

„Schimbăm încet lucrurile. Creăm oportunități diplomatice pe care Kremlinul le acceptă”, a spus sursa. „Este un intermediar”, a adăugat sursa, comentând rolul lui Macron în organizarea summit-ului.
Succesul întâlnirii depinde, însă, de rezultatul discuțiilor din această săptămână dintre secretarul de stat american Anthony Blinken și ministrul rus de externe Serghei Lavrov.

Întâlnirea ca descuraja puseele belicoase

Andrey Kortunov , directorul general al Consiliului rus pentru afaceri internaționale, s-a referit și el la această întâlnire într-un interviu acordat Agenției TASS.

„Dacă o astfel de întâlnire se pregătește la cel mai înalt nivel, însuși faptul pregătirii poate avea un efect descurajant asupra părților. Este puțin probabil ca cineva să vrea să vină la o astfel de întâlnire atunci când un conflict militar arde în Europa. Dacă o astfel de întâlnire este planificată, va avea loc, atunci acesta este un factor suplimentar care joacă în favoarea stabilității europene ”, a spus el .

Potrivit expertului, nu ar trebui să se aștepte progrese de la o potențială întâlnire între liderii Federației Ruse și Statele Unite, deoarece „pozițiile părților sunt cunoscute, liniile roșii au fost trase”.
„Din păcate, nu va fi posibil să se ajungă la acorduri cu privire la unele dintre cele mai importante probleme. Cel puţin nu rapid. Va fi nevoie de mai mult timp şi efort”, a spus Kortunov, citat de Pravda.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola