Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Rezultatele ADN dezvăluie ce origine avea Columb
Articole online

Rezultatele ADN dezvăluie ce origine avea Columb

Avea Cristofor Columb origine italiană? Pentru a răspunde la această întrebare, Universitatea Spaniolă din Granada a găzduit o conferință pe această temă, invitând susținători ai teoriilor alternative, lansând un nou studiu privind ADN-ul exploratorului.

„Nu există vreo îndoială din partea noastră cu privire la originea sa italiană, dar putem oferi date obiective care pot spulbera o serie de teorii”, a declarat José Antonio Lorente, șeful studiului ADN.

Conform teoriei acreditate, Cristofor Columb s-a născut la Genova în 1451.

Nu toată lumea a crezut asta. 

„Sper că prin această cercetare vom ajunge să arătăm că a fost un nobil spaniol și nu un marinar genovez”, a spus Alfonso Sanz, cercetător și autor de istorie, potrivit căruia Columb s-a născut în Espinosa de Henares, în centrul Spaniei.

Alții cred că a venit din Valencia, Galiția, Mallorca și chiar din regiunea portugheză Alentejo.

Columb a murit în Valladolid, în Spania, în 1506, dar a dorit să fie înmormântat pe insula Hispaniola, în prezent parte a Republicii Dominicane.

Rămășițele sale au fost aduse acolo în 1542, apoi mutate în Cuba în 1795 și în cele din urmă la Sevilla în 1898.

Pentru a fi dovedită sau respinsă această teorie sau oricare alta, au fost luate probe din rămășițele atribuite lui Columb, fiului său Fermando și fratelui său Diego.

 Analiza ADN-ului va fi realizată în două laboratoare, unul în Europa și celălalt în Statele Unite, iar rezultatele urmează să fie publicate în octombrie, a spus Storia.

Registration

Aici iti poti reseta parola