Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Revoluția ecologistă, finanțată de rechinii de pe Wall Street. Cine are interes să tulbure apele
Articole online

Revoluția ecologistă, finanțată de rechinii de pe Wall Street. Cine are interes să tulbure apele

Din dărâmarea unei societăți se poate câștiga mai mult decît din construirea ei. Acesta pare a fi motivul pentru care unii dintre cei mai lipsiți de scrupule oameni de afaceri din lume pompează bani frumoși în mișcările de protest ale milenarismului verde.

Bani albi pentru proteste verzi

Cine crede că Extinction Rebellion , mișcarea ecologistă radicală născută în Anglia în noiembrie 2018, este formată din tineri pe cât de frumoși și liberi, pe atât de îngrijorați de soarta plantei, are dreptate numai în parte. Potrivit unui articol publicat de Daily Mail încă din 2019, un număr de activiști sunt plătiți cu 400 de lire sterline pe săptămână pentru a-i face pe britanici să simtă pe pielea lor ce înseamnă lupta ecologistă. Din 2019 încoace s-a aflat și de unde vin acești bani, iar surpriza e uriașă.

Cine finanțează Extinction Rebellion?

Potrivit ziarului italian Il Giornale, mișcarea radicală este finanțată de Christopher Hohn, unul dintre cei mai bogați bărbați din Marea Britanie, proprietar al fondului speculativ TCI, Acest fond a realizat anul trecut un profit record de 9,5 miliarde de dolari, potrivit anualului Lch Investments. clasament.
Cu active de nu mai puțin de 44 de miliarde de dolari, TCI este cunoscut în City și pe Wall Street drept unul dintre cei mai agresivi investitori. Rezultatele obținute de Hohn în lumea dură a finanțelor sunt de-a dreptul impresionante. De la înființarea sa în 2003, Fondul TCI a adus câștiguri totale de câștigat 36,5 miliarde de dolari.

 

Pandemia e profitabilă pentru miliardarul Hohn

În 2021, fondul speculativ condus de Hohn a câștigat cel mai mult, după cum scrie Bloomberg . Fondul a înregistrat al 13-lea an consecutiv profitabil în 2021, realizând un câștig de 23,3%; Dacă lumea îl știe pe Hohn un om de afaceri dur, gazeta progresistă The Guardian , spune că magnatul britanic este, de asemenea, un „filantrop și activist împotriva schimbărilor climatice”.t.

Rechinul financiar a investit peste 4 miliarde de lire sterline în organizația sa personală de caritate pentru copii și în ultimii ani ;i-a mai ales o altă cauză: criza climatică, promițând că va folosi investiția de 44 de miliarde de dolari a TCI pentru a „ forța schimbarea companiilor care refuză să-și ia emisiile de mediu în serios ”.
Hohn, potrivit The Guardian , este cel mai mare donator individual al Extinction Rebellion (XR), o mișcare care a organizat proteste împotriva schimbărilor climatice în întreaga lume. „Umanitatea distruge în mod agresiv lumea cu schimbările climatice și este nevoie urgentă ca noi toți să conștientizăm acest fapt”, a declarat Hohn.

De la afacerile cu cărbune, la salvarea planetei

În octombrie 2019 , Hohn donase deja 50.000 de lire sterline grupului ecologist de extremă stânga: „Sunt un finanțator personal al Extinction Rebellion. Le-am dat recent 50.000 de lire sterline pentru că omenirea distruge agresiv lumea. Există o nevoie urgentă. treziți-vă la schimbările climatice”.

Toate ar fi bune și frumoase, dacă Hohn’s Children’s Investment Fund nu ar deține un pachet de două procente din Coal India, o companie de stat din Kolkata care a extras peste 400 de milioane de tone de cărbune din subteran în 2014.

Dar Hohn nu e singurul care cîștigă bani din industrii poluante și îi dă ecologiștilor. 330.000 de lire sterline au venit și de la organizația americană Climate Emergency Fund, finanțată în principal de Aileen Getty, 62 de ani, nepoata faimosului Paul Getty, scrie Il Giornale.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola