Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Revoltă la Curtea Regală: Ar trebui să se numească simplu, Harry şi Meghan
Articole online

Revoltă la Curtea Regală: Ar trebui să se numească simplu, Harry şi Meghan

După ce Prinţul Harry, nepotul Reginei Elisabeta a II-a, a criticat din nou familia regală britanică, mai ales calităţile de tată ale Prinţul moştenitor Charles, într-o conversaţie cu actorul Dax Shepard, prezentator al podcast-ului Armchair Expert, membri ai Curţii regale a Marii Britanii şi-au exprimat dorinţa ca ducii de Sussex, Harry şi Meghan, să renunţe la titlul lor nobiliar,

Mai mulţi membri ai curţii regale. citaţi de cotidianul Daily Mail, au mărturisit că există un sentiment „de confuzie şi de trădare” în familia regală, mai ales după ce Prinţul Harry a pus sub semnul întrebării calităţile de părinte ale tatălui său, Prinţul Charles.

Ducele de Sussex, care trăieşte în Statele Unite, a declarat în acest podcast că nu doreşte ca fiul său Archie şi fetiţa, care se va naşte curând, să sufere cum a suferit el, crescut de un tată, şi că vrea să pună capăt „durerii şi suferinţei genetice” din familia regală.

Șoc și groază

Un membru al casei regale a dezvăluit ziarului Daily Mail, potrivit Agerpres, că „lumea este îngrozită” de faptul că (Harry) i-a putut face acest lucru reginei şi soţului său, ducele de Edinburgh, condus recent pe ultimul său drum.

„Ducele de Sussex şi-a petrecut o mare parte din timp, criticând instituţia din care face parte şi care, potrivit lui, i-a pricinuit atâta durere”, a spus acesta.

„Dacă această instituţie nu îi place, atunci ar trebui să renunţe la titluri”, a subliniat sursa.

„Ar trebui să se numească simplu, Harry şi Meghan. Dacă refuză acest lucru, atunci ar trebui să explice şi de ce”, a insistat aceeaşi sursă.

Tabloidul britanic precizează, totuşi, că nu există planuri oficiale privind retragerea titlului nobiliar ducilor de Sussex, dar a asigurat că există „un sentiment profund de trădare” în familia regală.

În martie, ducii de Sussex au acordat un interviu prezentatoarei americane Oprah Winfrey, în care au acuzat familia regală de „rasism”.

Interviul a fost lansat cu câteva săptămâni înainte de decesul, la 9 aprilie, a ducelui de Edinburgh.

Registration

Aici iti poti reseta parola