Evenimentul Istoric > Articole online > România comunistă > Regele Mihai a cerut Occidentului în 1989 să intensifice presiunile asupra regimului de la București. Document
Articole online

Regele Mihai a cerut Occidentului în 1989 să intensifice presiunile asupra regimului de la București. Document

Deranjat de Ceaușescu

Nemulțumit de ceea ce aflase că se întâmple în România în timpul lui Nicolae Ceaușescu, Regele Mihai susține intervenția Occidentului în acțiunile României. O agenție de știri din Spania a preluat declarația făcută de Regele Mihai ziarului elvețian “La Swisse”.

Nota Securității datată cu 22 mai 1989, prezintă declarațiile regelui privind situația din România: “ Fostul Rege Mihai I al României, care trăiește în Elveția, a cerut țărilor occidentale să-și sporească presiunile pentru ca liderul P.C.R. să nu-și realizeze Obiectivul de a reprima cu forța poporul său. Drama s-a agravat atît timp cât nu a fost observată, cum s-a întâmplat în ultimii 40 de ani. Poporul român suportă consecințele defecțiunile sistemului marxist-leninist și viciile unei dictaturi personale. Distrugerea a 7.000 până la 8.000 de sate, ecoul unei inițiative staliniste a anilor 30, continuă să terorizeze poporul.”

 

Registration

Aici iti poti reseta parola