Evenimentul Istoric > Articole online > Regele celui mai mare imperiu din istorie avea coroană cu 6100 de diamante
Articole online

Regele celui mai mare imperiu din istorie avea coroană cu 6100 de diamante

History.info este de altă părere, și oferă și argumente solide. Conform sursei citate, Regele celui mai mare imperiu din istoria omenirii a fost Regele britanic George al V-lea, bunicul Reginei Elisabeta a II-a.

George al V-lea a domnit între 1910 și 1936. Imperiul britanic s-a extins considerabil după victoria din Primul Război Mondial.

Britanicii au anexat mai toate coloniile germane. Vârful de întindere a fost atins în 1922 și a consfințit existența celui mai mare imperiu din istoria omenirii, 33,2 milioane de kilometri pătrați, de două ori cât Rusia de astăzi.

George a fost încoronat și în cea mai populată colonie britanică, India. Spre deosebire de predecesorul său Edward al VII-lea, care purta titlul, George s-a prezentat personal ca să fie încoronat în Delhi în 1910.

Coroana imperială oferită de India era ornată cu 6100 de diamante. În afara diamantelor, coroana mai este ornată şi cu rubine, smaralde şi safire.

Ulterior, regele a notat în jurnalul personal că la ceremonie a fost mai degrabă oboist, pentru că a trebuit să poarte coroana trei ore şi jumătate, ceea ce i-a dat dureri de cap, aceasta fiind destul de grea.

După eveniment, el a decis mutarea capitalei din Calcutta în Delhi.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola