Evenimentul Istoric > Articole online > Regele celui mai mare Imperiu din istoria Umanităţii
Articole online

Regele celui mai mare Imperiu din istoria Umanităţii

George al V-lea (George Frederick Ernest Albert) a fost primul monarh britanic al Casei de Windsor, care a fost creată din Casa de Saxa-Coburg-Gotha.

La 20 ianuarie 1936 avea să moară George al V-lea, omul care a domnit pe cel mai mare teritoriu din istorie. El este bunicul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, scrie history.info.

În vremea lui, imperiul colonial britanic a atins un punct maxim, fiind mai mare chiar decât celebrul imperiul mongol în timpul succesorilor lui Genghis Han.

George al V-lea a domnit între 1910 şi 1936. Imperiul colonial britanic s-a dezvoltat până la încheierea Primului Război Mondial.

După război, britanicii au anexat zone considerabile din fostele colonii ale Germaniei învinse.

Se estimează că în jurul lui 1922, chiar în timpul lui George al V-lea, a fost atins maximum de mărime, când Imperiul acoperea 33.200.000 de kilometri pătraţi, de două ori suprafaţa actualei Federaţii Ruse.

Regele George al V-lea a fost încoronat şi Împărat al Indiei, cândva cea mai populată zonă colonială britanică. A fost încoronat la Delhi, fiind singurul monarh britanic încoronat personal, alţii primind doar titlul, fără a fi fizic la ceremonie).

La încoronare, George al V-lea purta o coroană imperială indiană cu nici mai mult, nici mai puţin de 6.100 de diamante.

Registration

Aici iti poti reseta parola