Evenimentul Istoric > Articole online > Regele Abdallah al II-lea al Iordaniei a jucat în Star Trek, serialul al cărui fan este (VIDEO)
Articole online

Regele Abdallah al II-lea al Iordaniei a jucat în Star Trek, serialul al cărui fan este (VIDEO)

Abdallah al II-lea, vlăstar al dinastiei haşemite, vedea lumina zilei la 30 ianuarie 1962.

Acum este Regele Iordaniei, unul dintre cei mai respectaţi şi apreciaţi monarhi, pe scena internaţională.

Tatăl său era îndrăgitul şi apreciatul Rege Hussein al Iordaniei, iar mama sa, o femeie superbă, de origine britanică. Numele său, la naştere, a fost Antoinette Avril Gardiner. S-a născut la Suffolk, la nord-est de Londra.

Nu s-a convertit la Islam decât când s-a căsătorit cu Regele Hussein, iar atunci a primit numele de Muna al-Hussein.

Nepotul unui ofiţer britanic

Tatăl Munei al-Hussein era ofiţerul britanic Walter Percy Gardiner. Ca urmare, actualul Rege al Iordaniei este descendentul unui ofiţer al Armatei britanice, notează history.info.

Site-ul de istorie ţine să amintească însă un episod mai puţin cunoscut din biografia actualui Rege al Iordaniei.

Pe când încă era Prinţ al Iordaniei, tânărul Abdallah a studiat în Anglia şi în Statele Unite.

A frecventat chiar Universitatea Georgetown, celebra universitate catolică din Washington D.C, la care au fost înscrişi şi fostul preşedinte american Bill Clinton şi numeroşi senatori americani.

Şansa

Abdallah al Iordaniei este un fan declarat al serialului Star Trek, şi chiar a jucat un rol minor într-unul dintre episoadele acestui serial cu un succes imens în lumea întreagă – Star Trek : Voyager.

Producătorul Voyager, Jeri Taylor, a comentat că, dacă îndepărtezi titlul princiar şi toate celelalte atuuri ale lui Abdallah, în cele din urmă rămâne fanul declarat al serialului Star Trek. Acesta este cel mai important lucru din toată povestea.

Prinţul însuşi, care avea 34 de ani atunci, a fost extrem de entuziasmat de ocazia care i-a fost oferită. Cu modestie a spus că ar fi fost mulţumit fie şi cu o simplă vizită pe platourile de filmare, dar aşa a fost copleşit.

A fost la machiaj, a îmbrăcat uniforma, şi a trecut pe platou, la filmare. A repetat şi a turnat scena, care acum a rămas în arhiva virtuală a Youtube.

Dacă e să ne luăm după insigna din piept, Prinţul Abdallah era locotenent al Starfleet când a fost lansată USS Voyager.

Abdallah a devenit Rege al Iordaniei în 1999, după moartea tatălui său, fiind considerat una dintre cele mai influente personalităţi din lumea musulmană.

Este căsătorit cu una dintre cele mai frumoase regine, Rania, de origine palestiniană. Cei doi au patru copii.

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola