Evenimentul Istoric > Articole online > Regele a murit după ce a mâncat prea mult. Iată meniul care i-a fost fatal
Articole online

Regele a murit după ce a mâncat prea mult. Iată meniul care i-a fost fatal

Supraalimentarea sau consumul excesiv de mâncare poate dăuna grav sănătății. De asta s-au convins și suedezii când au auzit că regele lor a mâncat până a căzut lat.

Regele Suediei, Adolf Frederick, a murit la 12 februarie 1771. Medicii au stabilit cauza decesului: supraalimentare.

El decedase după o masă bogată în care a consumat: homar, caviar, varză murată, hering afumat și șampanie. La desert a mâncat 14 gogoşi suedeze, semla, într-un castron cu lapte.

Avea 60 de ani

Monarhul avea 60 de ani în momentul decesului și a condus Suedia timp de 20 de ani. A fost soțul Louisei Ulrika de Prusia, sora faimosului rege al Prusiei, Frederick al II-lea, scrie history.info.

În calitate de rege, Adolf Frederick a fost mai deloc interesat de politică. Nobilimea i-a reproșat mereu că nu a reușit să recucerească provinciile baltice.

Ascensiunea lui Adolf la tron s-a făcut într-o manieră mai puţin ortodoxă. Ea a fost posibilă datorită influenţei mătuşii sale, Împărăteasa Elisabeta a Rusiei, după victoria în războiul ruso-suedez (1741-1743).

Regina a negociat revenirea unei mari părţi a Finlandei sub dominaţie suedeză, precum şi alte concesii la tratatul de pace, dacă Adolf Frederick era declarat succesor al tronului, după moartea lui Frederick I al Suediei, în 1751, scrie thevintagenews.com.

A sprijinit libertatea presei

Pasiunea lui principală a fost colecționarea de tabachere.

Sunt totuşi câteva motive bune să ne amintim de domnia regelui suedez Adolf Frederick, cuprinsă între 1751 și 1771.

Domnia lui a făcut parte din Epoca Libertății, în timpul căreia drepturile suedezilor au sporit și țara a cunoscut o lungă perioadă de pace.

În 1766, sub domnia sa, Parlamentul suedez a adoptat prima legislație din lume care sprijinea libertatea presei și dreptul la informare.

În acelaşi timp, economia a stagnat.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola