Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > „Jocul abia a început, cardiacii să stea deoparte”! Rusia dă replica după sfidarea americană
Articole online

„Jocul abia a început, cardiacii să stea deoparte”! Rusia dă replica după sfidarea americană

Răspunsurile primite de la Washington și Bruxelles l-au făcut pe ministrul rus de externe Serghei Lavrov să declare că Statele Unite nu au răspuns la întrebarea principală despre extinderea NATO și desfășurarea de arme care ar putea amenința Rusia .

Kremlinul spumegă de furie

 

Și secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov , a comentat declarațiile secretarului de stat american Anthony Blinken și ale secretarului general al NATO Jens Stoltenberg. În opinia sa, cei doi „au vorbit absolut fără echivoc despre respingerea principalelor preocupări care au fost expuse de Federația Rusă”, Potrivit lui Peskov, „pe baza acestui lucru, desigur, nu există atât de multe motive pentru optimism”.

Totodată, secretarul de presă al președintelui rus s-a abținut „de la a face vreo evaluare conceptuală” cu privire la răspunsul SUA la propunerile Federației Ruse.

Politologul Lukyanov profețește că urmează o nopuăp escaladare a tensiunilor

„Conținutul (răspunsuluii american n.r.)este o demonstrație de forță, dar nu de aplicarea acesteia. Prin urmare, cei care așteaptă o invazie a Ucrainei vor fi dezamăgiți, această parte a psihozei va continua să rămână în aer , dar vom avea zdrăngănit demonstrativ de arm e și mușchi încordați. Creșterii activității militare în zonele sensibile este inevitabil”, — a scris politologul Fyodor Lukyanov pe canalul Telegaram „Russia in Global Affairs”.

Expertul crede că inițiativa acestei escaladări va veni din Rusia, „răspunsul din partea cealaltă, va veni probabil cu mai multe lovituri și nu într-o rundă”. Totodată, se vor menţine discuțiile la nivel politic şi diplomatic , „eventual, până la cel mai înalt nivel (Biden-Putin), și se cercetează posibilitatea unei tranziţii către reducerea tensiunilor”.

Potrivit lui Lukyanov, „toate acestea sunt un spectacol neatractiv și este mai bine pentru cei slabi de inimă să încerce să-și distragă atenția cu altceva deocamdată ” .

 

Prejudiciul dintr-un război adevărat este extrem de mare”

 

 

„Un lucru ar trebui să ne liniștească. Prejudiciul dintr-un război adevărat este extrem de mare pentru potențialii participanți, este considerată cea mai recentă și cea mai proastă opțiune, în condițiile moderne, pentru că, de fapt, toată lumea pierde. Prin urmare, scopul fiecăruia este să evite războiul, înlocuindu-l cu alte forme de manifestare. Și cu cât tensiunea nervoasă și intensitatea pasiunilor sunt mai mari, cu atât e mai convingător substitutul de război pe care îl reprezintă. Le dorim participanților la competiție succes în acest domeniu. Din toată inima”, a scris Fiodor Lukyanov citat de Pravda.

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola