Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Războiul miliardarilor zguduie America. Miza e enormă
Articole online

Războiul miliardarilor zguduie America. Miza e enormă

Musk-Twitter și „războiul” magnaților

Elon Musk este într-un război cu Jeff Bezos și imperiul acestuia. Tocmai din acest motiv, Washington Post, deținut de bărbatul cu care se luptă Musk, a ridicat problema garanțiilor privind informarea corectă odată cu trecerea rețelei de socializare către magnatul de origine sud-africană. Amuzant este că Bezos a făcut cu Washington Post ceea ce se teme că Musk ar putea face cu Twitter: l-a transformat într-un instrument de promovare a intereselor personale și de presiune.

Imperiile financiare, mai puternice decât instituțiile federale?

Întărirea imperiilor financiare este o sabie a lui Damocles în relația cu instituțiile federale din SUA. , Musk își diversifică activele tocmai în lunile în care SUA și Joe Biden în special studiază cum să facă față problemei marilor platforme tehnologice. Consolidarea face posibilă opunerea unui front mai larg la voința de reglementare a autorității federale.

Musk intră în Big Tech pentru a-l schimba

Musk s-a lansat într-o operațiune atât de spectaculoasă într-o etapă în care activitățile sale au fost în mod repetat subiect de critici, de la posibilitatea tranzacționării sale privilegiate pe criptomonede până disputa cu autoritățile guvernamentale pentru operațiunile Tesla în țări rivale precum China.

O explicație poate fi aceea a încercării lui Musk de a intra în elita Big Tech și a forța o revoluție în managementul unei rețele de socializare pentru ca apoi noile practici să se răspândească pe alte platforme. Pozând într-un adevărat „revoluționar” al lumii sociale, Musk pare să vrea să creeze o alternativă tehnologică la monolitul Silicon Valley-Partidul Democrat-liberal-cultura progresistă, scrie Il Giornale.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola