Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Războiul celor două Americi. Imigrația din interiorul SUA a luat proporții
Articole online

Războiul celor două Americi. Imigrația din interiorul SUA a luat proporții

„Două națiuni foarte diferite, cu două culturi foarte diferite.”

Michael Snyder sintetizează acest proces în articolul publicat pe blogul The Economic Collapse: „Devenim rapid două națiuni foarte diferite, cu două culturi foarte diferite. La un moment dat eram cu adevărat „Statele Unite” ale Americii, dar acum am fost împărțiți în două tabere care se urăsc profund una pe cealaltă. Drept urmare, în ultimii ani am urmărit milioane de americani mutându-se din motive ideologice. Acest lucru a făcut ca „statele roșii” (republicane) să devină și mai roșii, iar „statele albastre” (democrate) să devină și mai albastre. În acest moment, există doar o mână de „state violet” (swing states), și tocmai în acele state sunt decise alegerile noastre prezidențiale.”

Cine vrea să le bage pe gât adversarilor propriile idei?

Conservatorii, în marea lor majoritate, doresc să aibă libertatea de a alege dacă să facă sau nu vaccinul, în timp ce mulți progresiști vor să folosească puterea guvernului pentru a-i obliga să se vaccineze pe cei care nu vor.
„Este cu adevărat înfricoșător să văd că mulți din stânga îmbrățișează autoritarismul cu atâta nerăbdare și mulți politicieni de stânga continuă să strângă șuruburile.
De exemplu, primarul orașului New York, Bill de Blasio, tocmai a decis să impună un mandat foarte strict de vaccinare tuturor angajatorilor privați din întreg orașul …
Primarul Bill de Blasio a anunțat luni ceea ce el a numit un mandat de vaccin, primul din țară pentru companiile private.

El susține că varianta Omicron și reuniunile așteptate de sărbători l-au forțat să facă pași „îndrăzneți”. Așa că a impus companiilor ca în termen de trei săptămâni să se asigura că lucrătorii lor sunt vaccinați”, scrie Snyder.

Astfel de măsuri au fost testate deja, în Italia și Austria. Dacă nu faci vaccinul, îți pierzi locul de muncă.

Nu va exista o „opțiune de testare” în cadrul acestui nou mandat și, prin urmare, oricine refuză să se conformeze va fi aruncat peste bord în a treia zi de Crăciun…
Acest nou mandat se va aplica pentru aproximativ 184.000 de afaceri, ceea ce înseamnă că new-yorkezii care nu vor să se supună vor fi forțați să găsească o soluție.

„Să-l ia naiba de New York”

Cynthia, o angajată la o firmă de marketing din Midtown, care a refuzat să-și spună numele de familie de frică, a declarat pentru The New York Post că noul ordin este „un alt motiv” pentru a părăsi orașul.

„Grozav. Bill de Blasio tocmai mi-a dat un alt motiv pentru care trebuie să plec naibii din New York, sau cel puțin să-mi găsesc un loc de muncă care să-mi permită să lucrez de la distanță. Să-l ia naiba de New York””, a spus ea.

Unde vor pleca miile de new-yorkezi? Unii spun că spre „statul liber Florida”. „Primarul de Blasio ar fi trebuit să plece ieri. A distrus afacerile mici, economia și calitatea vieții. Câți new-yorkezi mai dorește să vadă mutîndu-se în statul liber Florida?’, se întreabă conservatoarea Nicole Malliotakis, care reprezintă Staten Island și Brooklyn în Congres.
Ca urmare a acestei imigrații politice, New York va deveni și mai albastru în 2022, iar Florida și mai roșie. Dar nu e un fenomen singular. Dimpotrivă.
În Massachusetts, aproximativ 200 de angajați ai UMass Memorial Health numai au un loc de muncă pentru că au ratat termenul limită de vaccinare împotriva Covid-19.
În Oregon, oficialii se gândesc de fapt să permanentizeze regula de a purta mască în interior…

Autoritatea de Sănătate din Oregon (OHA) a reunit un Comitet Consultativ pentru Reguli (RAC) la începutul acestei săptămâni pentru a aborda acest subiect.

Există o mulțime de conservatori care trăiesc în estul Oregonului și cred că și mai mulți dintre ei se vor muta peste granița în Idaho în 2022, scrie Snyder,

Nu e vorba, însă, numai de Covid-19 aici. Progresiștii și conservatorii au idei diametral opuse despre aproape orice subiecte- imigrație, educație, cheltuieli publice și așa mai departe, iar marea problemă este că în ciuda opoziției fățișe a unui număr i,ens de americani, politicienii și corporațiile care conduc America duc lucrurile din ce în ce mai departe.

Registration

Aici iti poti reseta parola