Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Război total între islamiști! Talibanii au declanșat ofensiva
Caleidoscop

Război total între islamiști! Talibanii au declanșat ofensiva

 Lupte grele se dau în provincia Kandahar din sudul Afganistanului, afirmă surse din poliție.

Operațiunea împotriva Statului Islamic-Khorasan a fost lansată în jurul miezului nopții și a continuat până dimineața, a declarat pentru AFP șeful poliției provinciale talibane Abdul Ghafar Mohammadi. „Până acum, patru luptători ai ISIS-K au fost uciși și 10 arestați (…) Unul dintre ei s-a aruncat în aer într-o casă”, a afirmat el.

Cel puțin 3 civili au fost uciși

Un membru al serviciului de informații taliban care a cerut s- nu-i fie dezvăluită identitatea a declarat pentru AFP că cel puțin trei civili au fost uciși în timpul confruntărilor. De la revenirea lor la putere la Kabul, pe 15 august, talibanii s-au confruntat cu un val de atacuri teroriste. Atacurile au fost dezlănțuite de ISIS-K, un grup care este activ în special în jurul orașului Jalalabad (Est). Filiala locală a ISIS-â a vizat, de asemenea, minoritatea șiită din Kunduz (nord-est), Kabul și Kandahar, unde un atac asupra unei moschei a făcut cel puțin 60 de morți la mijlocul lunii octombrie, notează Le Figaro.

IS-K, care a fost grav slăbit în 2019 de operațiunile armatei afgane și de rivalitatea cu talibanii, a început să se întărească odată cu retragerea trupelor americane.

Registration

Aici iti poti reseta parola