Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Putin va trece la „biciuirea demonstrativă a hegemonului” american. Reizbucnește războiul din Siria
Articole online

Putin va trece la „biciuirea demonstrativă a hegemonului” american. Reizbucnește războiul din Siria

Expertul militar Vladimir Volkonsky a dezvăluit în ce constă „planul B” al lui Putin

Putin are un Plan B

Într-un articol publicat de portalul Reporter , Volkonsky susține că Rusia a confirmat seriozitatea declarațiilor sale printr-o demonstrație a forței militare „pe uscat, pe mare și în aer”. Expertul face referire la exercițiile pe care forțele armate ale lui Putin le desfășoară inclusiv în comun cu Belarusul.

„Sunt sigur că Kremlinul are cel puţin două planuri de acţiune. Iar alegerea lor depinde de ce răspund Statele Unite. Prima variantă presupune acceptarea şi implementarea de către Washington a condiţiilor rusești privind garanţiile de securitate (deşi se ştie deja că Statele Unite și NATO nu sunt în mod semnificativ de acord cu Moscova).

Cât despre „Planul B”, cel mai probabil, acesta implică constrângerea Statelor Unite să aleagă o cale a păcii „prin metode exclusiv convenționale”, spune expertul.

Potrivit lui Vladimir Volkonsky, dacă nu va primi satisfacție, Moscova intenționează să organizeze un „biciuire demonstrativă a hegemonului”. Acest lucru se va realiza, potrivit lui Volkonsky, printr-o „demonstrație a puterii depline a armelor rusești pe teritoriul unor terțe țări (cu excepția Ucrainei)”:

„Va fi dureros pentru Statele Unite. Probabil, Siria va deveni un loc pentru această „biciuire „. Va fi vorna de o „umilire publică demonstrativă, pentru că de vorba bună” partenerii nu par să înțelegă.

Vorbind despre momentul implementării „Planului B”, expertul sugerează că acesta va începe imediat ce va fi primit un refuz oficial scris din partea Statelor Unite și a NATO de a oferi Rusiei garanții de securitate: „După care mâinile Kremlinului vor fi dezlegate”, notează Pravda.

 

Mai există și un plan dedicat Ucrainei?

Există câteva elemente care par să indice că Putin vrea să distrugă economic Ucraina. În primul rând, toată presiunea de la granițe face ca investitorii să ocolească această țară, iar ucrainenii cu bani să încerce să-și ferească averea de prăpădul unui război. Acest plan esrte principala explicație a construcției gazoductului Nord Stream 2. Cum acesta întârzie să intre în funcțiune, Putin folosește presiunea militară pentru a lovi economic Ucraina.
De altfel, o sugestie că Putin urmărește răsturnarea actualei conduceri a Ucrainei prinprovocarea unor grave suferințe populației o demonstrează afirmațiile făcute de fostul deputat ucrainean Evgheni Muraev ( cel despre care serviciile secrete britanice spun că a fost ales de Putin să conducă un guvern marionetă la Kiev după invadarea Ucrainei) pe Nash TV : Zelensky va avea acum doar două opțiuni – fie alegeri prezidențiale și parlamentare anticipate, deoarece nu poate îndeplini acordurile de la Minsk, fie începerea ostilităților”.

 

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola