Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Putin, umilit de hackerii de la Anonymous. E incredibil ce lovitură au reușit
Articole online

Putin, umilit de hackerii de la Anonymous. E incredibil ce lovitură au reușit

putin

Război împotriva Rusiei

De la începutul invaziei, Anonymous a declanșat un război cibernetic împotriva Moscovei, cu scopul de a opri agresiunea împotriva Ucrainei. Grupul, care a mai declanșat astfel de acțiuni împotriva unor ținte faimpoasde, precum ISIS și CIA, s-a concentrat pe principala agenție de securitate a Rusiei, Serviciul Federal de Securitate (FSB).

 

Ținta principală- FSB

FSB este moștemitorul infamului KGB,de la care a preluat unele dintre atribuții, inclusiv acțșiunile de contrainformații, securitate internă și a frontierelor, combatere a terorismului și supraveghere.
Grupul răspunde direct în fața lui Putin, șeful agenției fiind numit de acesta.
Din 2014, FSB a fost implicat activ în pregătirea unei invazii ruse a Ucrainei prin incitarea la tulburări.

Cu toate acestea, de la invazia Rusiei din 2014, FSB nu a avut rezultate prea bunbe, fiind acuzat în mod repetat de eșecuri în asigurarea securității comunicațiile, forțele ucrainene reușind să intercepteze apeluri telefonice necriptate între FSB și conducerea de la Moscova.

Lovitura dată de Anonymous

Necazurile FSB sunt abia la început, dat fiind că Anonymous susține că a obținut datele personale ale a peste 600 de ofițeri FSB ruși care operează la Moscova.

Ziariștii de la Daily Express susțin că au văzut această listă, care conține numele complet al ofițerilor, data nașterii, numărul pașaportului și chiar detalii despre datoriile și vehiculele lor.

Gazul rusesc luat la țintă

De asemenea, Anonymous a reușit să fure 87.500 de e-mailuri de la Neocom Geoservice, o firmă de inginerie rusă.

Compania este specializată în zăcăminte de petrol și gaze și oferă suport pentru foraj. Compania lucrează cu mari producători de petrol, cum ar fi gigantul rusesc de gaze Gazprom, Orenburgneft, Samotlorneftegaz, Tyumenneftegaz și Rospan International.

Atacul asupra unei companii energetice ruse poate fi un efort de a perturba efortul de război al lui Putin, deoarece experții avertizează că invazia Rusiei este alimentată de veniturile obținute din exporturile de petrol și gaze ale țării, care constituie coloana vertebrală a economiei țării.

Săptămâna trecută, Anonymous a vizat compania rusă de inginerie Aerogas, obținând 100.000 de e-mailuri de la compania care lucrează îndeaproape cu sectorul petrolului și gazelor din Rusia.

Aerogas lucrează cu Rosneft, cel mai mare producător de petrol al Rusiei, și Novatek, un mare producător de gaze naturale.

Aseară, grupul de hacking a raportat că a pătruns în Gazregion, o companie de construcții care construiește conducte de gaz pentru Gazprom, cel mai mare producător de gaze din lume, susținut de statul rus.

Prin țintirea companiilor petroliere, Anonymous încearcă să paralizeze eforturile de război ale lui Putin, scrie Daily Express.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola