Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Putin îi arată pisica lui Biden! Rusia n-ar vrea să renunțe la dolar, dar…
Articole online

Putin îi arată pisica lui Biden! Rusia n-ar vrea să renunțe la dolar, dar…

Tranzacțiile rusești cu gaz și petrol se fac în monedă americană

Ca să nu existe niciun dubiu cu privire la amploarea loviturii, liderul rus a amintit că toate companiile de petrol și gaze din Rusia efectuează decontări în dolari. Nu va fi posibil să renunțăm complet, a spus Putin, dar va trebui să reducem aceste tranzacții dacă partenerii americani nu își schimbă atitudinea.

„Avem alternativă? Trebuie numai să plecăm. Se impun sancțiuni pentru anumite bunuri care nu au legătură cu industria de apărare, iar calculele în dolari sunt și ele dificile”, a afirmat autocratul rus citat de RIA Novosti .

Șantaj reciproc. Unii cu sancțiunile, alții cu dolarul

Putin a subliniat că Rusia nu dorește să recurgă la o astfel de soluție, dar autoritățile americane împing lucrurile în această direcție. „Nu vom renunța la dolar, vom lucra cu dolarul, atât cât vrea dolarul – nu vrea și nu este necesar, vom reduce tranzacțiile”, a rezumat el.

Anterior, vicepreședintele Comitetului de Securitate al Dumei de Stat, Anatoli Vyborny, a spus că orice sancțiuni împotriva Rusiei nu fac decât să forțeze Rusia să devină un jucător mai puternic pe scena mondială, notează Pravda.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola