Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Putin acuză NATO că a înșelat Rusia. Ordonă Occidentului să respecte regulile stabilite de el
Articole online

Putin acuză NATO că a înșelat Rusia. Ordonă Occidentului să respecte regulile stabilite de el

putin

 

NATO a mai înșelat Rusia

Liderul de la Kremlin susține că Occidentul ar trebui să ofere Rusiei garanții de „securitate necondiționată” pe fondul tensiunilor crescânde legate de acumularea militară rusă la granița cu Ucraina. Putin a repetat că Rusia nu are intenția de a invada Ucrain, adăugând, însă, că SUA au rachete în „pragul Rusiei”.
Liderul rus a declara că NATO a „înșelat” Moscova cu cinci valuri de extindere de la Războiul Rece în ciuda asigurărilor date.
„Nu este alegerea noastră, nu vrem asta. Trebuie să ne gândim să ne asigurăm perspectivele de securitate nu doar pentru astăzi și săptămâna viitoare, ci și pentru viitorul apropiat. Am spus direct că nu ar trebui să mai existe extindere NATO către est, mingea este în terenul lor, ar trebui să ne răspundă ceva. În acest sens, aș dori să subliniez că, în ansamblu, am văzut o reacție pozitivă până acum, partenerii noștri americani ne spun că sunt gata să înceapă această discuție”.

Ce vor rușii?

Rusia a cerut garanții legale din partea Occidentului cu privire la securitatea granițelor sale vestice, spunând că puterile occidentale ar trebui să se angajeze să nu extindă NATO către Europa de Est.
„Ar trebui să înțeleagă că nu avem unde să ne retragem. (…) Dacă linia agresivă a colegilor noștri occidentali continuă, vom lua măsuri de răspuns tehnico-militare adecvate și vom reacționa dur la măsurile neprietenoase”, notează Daily Express.

Registration

Aici iti poti reseta parola