Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Cine sunt ucrainenii care trebuie arestați sau lichidați? Ordinul lui Putin
Articole online

Cine sunt ucrainenii care trebuie arestați sau lichidați? Ordinul lui Putin

putin

Forțele speciale ale Federației Ruse au primit o listă cu ucrainenii care trebuie neîntârziat eliminați într-un fel sau altul.

Țintele rușilor

E vorba de liderii care au venit la putere după răsturnarea lui Ianukovici prin revoluția Maidan, derspre care propaganda rusă susține că ar fi fost o lovitură de stat. Printre cei vizați se află, în primul rând, fostul președinte al Ucrainei Petro Poroșenko, fostul șef al Ministerului Afacerilor Interne Arsen Avakov, fostul președinte interimar Oleksandr Turchynov , fostul secretar al Consiliului de Securitate Andriy Parubiy, dar lista nu se oprește aici.

„La urma urmei, activitățile lor au fost cele care au dus la demararea unei operațiuni punitive în Donbass și la moartea civililor, printre care se aflau mulți copii”, afirmă Pravda, comentând declarațiile făcute de fostul comandant al grupării trupelor federale din Republica Cecenă și fostul comandant al Forțelor Aeropurtate Ruse, deputatul Dumei de Stat Vladimir Shamanov.

Tribunal format din aliații rușilor

„Este deja necesar să se stabilească sarcini decisive și au fost repartizate unităților de forțe speciale – să-l prindă pe Poroșenko, nenorocitul, să-i prindă prietenul Parubiy, să-i prindă pe alții, pe Turchinov, desigur, pe Avakov… Trebuie să-i căutăm – ei sunt, de asemenea, figuri reprezentative care trebuie supuse procesului. Fie trebuie distruse, fie prinse și arestate”, a declarat Shamanov.

Shamanov a anunțat, de asemenea, necesitatea creării unui tribunal independent pentru acești criminali de război, cu participarea Chinei și a altor țări prietene, notează Pravda.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola