Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Provocare uriașă pentru SUA în Pacific. China va deschide al doilea front împotriva Occidentului?
Articole online

Provocare uriașă pentru SUA în Pacific. China va deschide al doilea front împotriva Occidentului?

Concentrare de forțe uriașă

Antrenamentul, scrie Global Times , implică formarea de unități navale de atac. Participă primul portavion al Chinei, Liaoning, și alte șapte nave, inclusiv cinci distrugătoare. Grupul a intrat în Pacificul de Vest prin strâmtoarea Miyako.

Operațiunile menționate mai sus, lansate în ultimele zile, au atras atenția Ministerului Apărării japonez , chiar dacă au fost definite drept „de rutină”, sau, mai degrabă, o parte a planului anual de pregătire pentru luptă și în deplin acord „cu legea internațională și cu practicile internaționale relevante”.

China se jură că nu are intenții agresive

China a făcut cunoscut prin Gao că manevrele „nu sunt îndreptate împotriva niciunei părți”. Atenție, însă, la zona în care au loc mișcări navale chineze. Pacificul de Vest a devenit un teren de frecare între China, pe de o parte, și SUA și Australia, pe de altă parte. Și nu numai pentru miza taiwaneză , o insulă asupra căreia Beijing își revendică suveranitatea. Statele Unite și partenerii săi regionali bănuiesc, însă, că întregul Pacific se află în planurile expansioniste ale Chinei.

Nu în ultimul rând: exercițiile menționate mai sus au avut loc în urma acordului de securitate semnat de China cu Insulele Solomon . Un acord care a iritat Washingtonul și Canberra, mai ales pentru lipsa de transparență și pentru posibilitatea ca Beijingul să aibă o prezență militară permanentă în micul stat, dacă nu chiar o bază navală . Aceasta este o ipoteză pe care Beijingul a definit-o drept „ știre falsă”.

Bătălia pentru Pacific

Exercițiile navale chineze arată, în primul rând, rolul crescând jucat de forțele navale ale Chinei în încercarea Beijingului de a înlocui Statele Unite ca cea mai importantă forță militară în Asia. China, trebuie amintit, nu se află încă la același nivel militar maritim cu Washingtonul, dar are cea mai mare marina din lume ca număr de nave. Americanii mențin însă un avantaj atât în ​​ceea ce privește portavioanele, cât și în submarinele nucleare. Avantajul e de partea americanilor și în ceea ce privește p numărul de baze și aliați din regiune, scrie Il Giornale.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola