Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria secretă > Prototipul sovietic FotoSniper Top Secret din 1943
Articole online

Prototipul sovietic FotoSniper Top Secret din 1943

A 38-a licitație Leitz Photographica s-a încheiat în luna ianuarie când mai multe camere și obiective s-au vândut cu sume semnificative.

Printre acestea se numărau Leica IIIg și Elmarit 90mm f / 2.8, un Carl Zeiss Planar 50mm f / 0.7 și o cameră neobișnuită, prototip de Rifle Marine Marine, care a fost odată clasificată drept „top secret”.

Se presupune că prototipul a fost creat în 1943 și dezvoltat pentru flota sovietică a Mării Baltice.

FS-3 FotoSniper a fost proiectat pentru misiuni de recunoaștere de lungă durată și a fost echipat cu un obiectiv de 600 mm f / 4.5.

Potrivit Leitz Photographica, proiectul a fost listat ca „secret” și, chiar și în prezent, singura documentație de epocă pe care casa de licitații a putut să o găsească pentru obiectiv este o copie a unei fotografii care arată un ofițer de marină care îl testează.

Conform Leitz, poate fi vorba de singurul exemplar făcut vreodată.

Raritatea sa nu a trecut neobservată, deoarece estimarea inițială era între 60.000 și 70.000 de euro (aproximativ 71.230 dolari până la 83.100 dolari), dar s-a vândut cu mult peste dublul estimării maxime la 144.000 euro, sau aproximativ 170.900 dolari.

Însă, FotoSniper nu a fost cea mai scumpă cameră de vândută.

Deasupra ei s-au situat trei camere Leica – în frunte cu Leica IIIg cu un Elmarit 90mm f / 2.8 – și un obiectiv Carl Ziess Planar 50mm f / 0.7 care a fost inițial creat pentru NASA.

Leica IIIg este descris ca un corp de cameră „celebru” și „frumos”, care are un obiectiv Summarit 50mm f / 1,5 unic vopsit în negru împreună cu un obiectiv Elmarit 90mm f / 2,8 la fel de negru.

Camera și cele două optici sunt descrise ca fiind foarte rare, deoarece este singurul model negru IIIg.

Registration

Aici iti poti reseta parola

Abonare la notificari Doriți să primiți notificări atunci când publicăm ceva interesant? NU DA